Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
6164371

Публикувана на: 03.07.2024

Краен срок: 15.07.2024

Прогнозна стойност: 62300.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: НАЦИОНАЛНА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ

Уникален номер на поръчката: 00530-2024-0023

Предмет на поръчката: Доставка на природен газ за нуждите на административните сгради на офиси Добрич и Търговище при ТД на НАП Варна“ в две обособени позиции, от дружеството „Аресгаз“ ЕАД;
Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 62 300,00 (шестдесет и две хиляди и триста) лева без включен ДДС, съответно 74 760,00 (седемдесет и четири  хиляди седемстотин и шестдесет) лева с включен ДДС, разпределена по обособени позиции, както следва:

- Обособена позиция № 1 – „Доставка на природен газ за административната сграда на офис Добрич при ТД на НАП Варна“ – 19 100,00 лева без включен ДДС, съответно 22 920,00 лева с включен ДДС;
- Обособена позиция № 2 – „Доставка на природен газ за административната сграда на офис Търговище при ТД на НАП Варна“ – 43 200,00 лева без включен ДДС, съответно 51 840,00 лева с включен ДДС.
Място на изпълнение на поръчката:
- Административната сграда на офис Добрич при ТД на НАП Варна, с адрес: гр. Добрич, ул. “Независимост” № 31;
- Административната сграда на офис Търговище при ТД на НАП Варна, с адрес: гр. Търговище, пл. “Свобода” № 1.
Плащането се извършва от ТД на НАП Варна по банкова сметка, посочена от изпълнителя до 5-то число на месеца, следващ доставката след получаване в
офиси Добрич и Търговище при ТД на НАП Варна на оригинални фактури за количествата природен газ потребен през отчетния период и установен с Месечен акт (Приложение образец към договора), потвърден от представители на възложителя в електронната платформа на изпълнителя, по утвърдени от КЕВР цени.
Срок за изпълнение на договорите за всяка обособена позиция - с начална дата на изпълнение от 02.12.2024 г., а при предсрочно прекратяване на предходния договор със същия предмет, началната дата на изпълнение ще бъде първия ден, следващ датата на приключването на същия, при крайна дата на изпълнение до 31.12.2026 г.
Други условия - договорите по всяка обособена позиция да бъдат сключени при Общи условия за разпределение и снабдяване с природен газ и Правила за работата с потребителите на природен газ, присъединени към мрежата на газоразпределителното дружество.
Съгласно чл. 39, ал. 1 от Закона за енергетиката (ЗЕ), преносът, разпределението и снабдяването с природен газ е дейност, която подлежи на лицензиране, а съобразно чл. 43, ал. 2, т. 1 и 2а от същия закон за една обособена територия на страната се издава само по една лицензия за разпределение на природен газ и за снабдяване с природен газ от крайни снабдители. Съгласно чл. 21, ал. 1, т. 1 от ЗЕ лицензиите се издават от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Съгласно Решение № Л-462/18.03.2016 г. на КЕВР, считано от 07.07.2016 г., в Агенция по вписванията е вписано вливането на газоразпределителното дружество "Рила газ" ЕАД, в дружество „Черноморска технологична компания” АД, като същото е с променено наименование, а именно: „Аресгаз“ АД.
Видно от данните в публичния регистър на издадените лицензии в сектор „Природен газ“ за осъществяване на дейностите по чл. 39, ал. 1, т. 2-4, т. 7 и т. 10 от ЗЕ, поддържан от КЕВР, на основание чл. 25, ал. 1 т. 1 от ЗЕ и достъпен чрез интернет страницата на комисията на електронен адрес: http://www.dker.bg/bg/priroden-gaz/litsenzii-5.html КЕВР е издала на „Аресгаз“ ЕАД с ЕИК: 813101815, следните лицензии:
За обособена територия „Добруджа“ и общините: Добрич, Тервел, Търговище и Омуртаг
- лицензия №Л-132-08/26.02.2004 г. за осъществяване на дейността „разпределение на природен газ“ за територията на общини: Аксаково, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Дългопол, Провадия, Суворово, Велики Преслав, Венец, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Смядово, Хитрино, Шумен и общините: Добрич, Тервел, Търговище и Омуртаг., за срок до 26.02.2039 г.
- лицензия №Л-132-12/27.04.2009 г. за дейността „снабдяване с природен газ от краен снабдител” за територията на общини: Аксаково, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Дългопол, Провадия, Суворово, Велики Преслав, Венец, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Смядово, Хитрино, Шумен и общините: Добрич, Тервел, Търговище и Омуртаг, за срок до 26.02.2039 г.
На основание чл. 134 от ППЗОП, Възложителят няма да изпраща доказателства по реда на чл. 132 от ППЗОП, тъй като те са достъпни чрез електронен, публичен, безплатен регистър и в решението за откриване на процедурата ще бъдат посочени точните интернет адреси, на които се намират.
Като правоприемник на „Черноморска технологична компания” АД, „Аресгаз“ ЕАД е единствен възможен изпълнител на настоящата поръчка по всяка от обособените позиции, притежаващ изключителни права по смисъла на § 2, т. 47 от ДР на ЗОП, предоставени му от компетентен орган по силата на административен акт, за разпределение и снабдяване с природен газ от крайни снабдители на териториите, където попадат административните сгради на офис Добрич при ТД на НАП Варна, с адрес: гр. Добрич, ул. “Независимост” № 31 и офис Търговище при ТД на НАП Варна, с адрес: гр. Търговище, пл. “Свобода” № 1.
Налице са условията за прилагане на чл. 79, ал. 1, т. 3, б. "в" от ЗОП и възлагането ѝ на друго лице би довело до нарушаване на изключителни права.

 

URL: https://app.eop.bg/today/389007

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД