Договаряне без предварително обявление

Обявлението е в архива.
5376954

Публикувана на: 08.12.2023

Краен срок: 19.12.2023

Прогнозна стойност: 149026.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: ДОМ ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВАРНА

Уникален номер на поръчката: 01154-2023-0004

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ
НА  ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА
ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА НУЖДИТЕ НА ДМСГД-ВАРНА

1. Ред на обявяване на обществена поръчка ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА НУЖДИТЕ НА ДМСГД-ВАРНА - процедура на договаряне без предварително обявление по чл. 79, ал. 1, т. 3, б. “в“ от ЗОП.

2. Юридически лица, възможни изпълнители на обществена поръчка ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ ЗА НУЖДИТЕ НА ДМСГД-ВАРНА:
„Овергаз Мрежи” АД, с ЕИК 130533432 е единствен възможен изпълнител на настоящата поръчка и възлагането й на друго лице би довело до нарушаване на изключителните права, придобити по силата на административен акт – издадените от КЕВР лицензии.  Лицензия № Л-438-08 от 30.03.2015 г.  за дейностите  „разпределение на природен газ“ и „снабдяване с природен  газ от краен снабдител”, издадена от ДКЕВР, определя „Овергаз Мрежи“ АД за срок от 26 години като единствен доставчик на природен газ на територията на гр.Варна.
ДМСГД-Варна  провежда   настоящата процедура на договаряне без предварително обявление по чл. 79, ал. 1, т. 3, б. “в“ от ЗОП, с „Овергаз мрежи“ АД, ЕИК 130533432, със седалище и адрес на управление гр. София, ул. „Филип Кутев“ №5, като след публикуване на решение за откриване на процедурата, директно се сключи договор с дружеството монополист, без изпращане на покана и назначаване на комисия за провеждане на договаряне, съгласно чл. 65, ал. 1, т. 1 и ал. 2  от ППЗОП и без да се изисква гаранция за изпълнение.

3. Обществената поръчка е с параметри:

  •  Предмет на обществената поръчка:

„Доставка на природен газ за сградата на ДМСГД-Варна на адрес гр.Варна, кв.“Виница“, ул.“Овеч“№ 2

  • Планирано потребление – 1440  MWh
  • Прогнозна стойност – 149 026 лв. без акциз и ДДС . Цената не включва цени за достъп и пренос през газопреносните мрежи, определени по реда на Методиката за определяне на цени за достъп и пренос на природен газ през газопреносните мрежи, собственост на "Булгартрансгаз" ЕАД. Предвид динамиката в покачване на цените на горивата, прогнозната стойност може да бъде коригирана съгласно законовата и нормативната база на Република България.
  • Технически спецификации:

Измерването на потребеното количество газ се осъществява с измервателен уред - разходомер No 0620660 и абонатен No 9000014694
4. Необходими документи за сключването на договора:
- Декларации по чл.39 ал.3 б. д от ППЗОП за спазени задължения, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд.

5. Изисквания към изпълнението:
Доставчикът да доставя на Възложителя природен газ, съгласно договореното количество, качество и налягане през периода на действие на договора срещу задължението на ДМСГД-Варна да приема и заплаща природния газ.
Предаването и приемането на природния газ, както и търговското му измерване, се извършва в мястото на доставка – изхода на ГИП на Доставчика, обслужващо ДМСГД-Варна, с адрес гр.ВАРНА п.к.9000 кв. ул.ОВЕЧ No 2.
Доставчикът предоставя авариен телефонен номер, който действа 24 часа в денонощието в случай на аварии и извънредни ситуации.
ДМСГД-Варна  е длъжен да осигурява безпрепятствен достъп до измервателните уреди на служителите на Доставчика.
При въвеждане на ограничителен режим, временно прекъсване или ограничаване на производството и снабдяването с природен газ, при условия и ред, определени с наредба на министъра на енергетиката и енергийните ресурси, издадена съгласно чл.74, ал.1 от Закона за енергетиката, Доставчикът доставя природен газ по данните, записани в Приложение III, при възможните степени на ограничения за категорията му, съгласно категоризацията на чл.19, ал.1 от Наредба No 10 от 9 юни 2004 г.(ДВ бр.63 от 20 юли 2004 г.): Здравни заведения, детски градини, училища и др
.

6. Условия и начин на плащане: Доставката на природен газ се заплаща от ДМСГД-Варна по банкова сметка на изпълнителя, след представяне на фактура за извършената доставка. Фактурите се представят най-малко пет работни дни преди датата на падежа, посочен във всяка фактура.
7. Място на изпълнение на обществената поръчка: Сградата на  ДМСГД-Варна на адрес гр.Варна, кв.“Виница“, ул.“Овеч“№ 2.
8. Срок за изпълнение: 12 /дванадесет/ месеца от датата на сключване, но не по-рано от 01.01.2024 г., в случай че договорът се сключи преди тази дата.

 
Основен CPV код 09123000 - Природен газ
 

URL: https://app.eop.bg/today/347310

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД