Избор на лицензирано застрахователно дружество

Обявлението е в архива.
6251829

Публикувана на: 05.08.2024

Краен срок: 19.08.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

АДИС ЕООД, на основание Решение № А-З-122/01.08.2024г. на Управителя, открива процедура въз основа на не по-малко от четири оферти за избор на лицензирано застрахователно дружество за сключване на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ и застраховка „Каско“ (клауза П) за притежаваните от Дружеството моторни превозни средства, съгласно Приложение № 1 за срок от една година.

1. Цена на застраховка „Гражданска отговорност“ и застраховка „Каско“ се определя от застрахователя – участник в процедурата. Предложената цена следва да бъде съобразена с пазарните условия на посочените застраховки към 2024 г. и със спецификите на всяко едно от движимите имущества, посочени в Приложение № 1.

2. Общи и специални изисквания към участниците:

– Застраховка „Гражданска отговорност“ се сключва на основание чл. 477 от Кодекса на застраховането, при застрахователни суми (лимит на отговорност), определени в чл. 492 от Кодекса на застраховането и при условията на чл. 480 от Кодекса на застраховането.

Застрахователната полица „Гражданска отговорност“ покрива отговорността на застрахования за причинени от него на трети лица имуществени и неимуществени вреди, свързани с притежаването и/или използването на моторни превозни средства, за които застрахованият отговаря съгласно българското законодателство или законодателството на държавата членка на ЕС, в която е настъпила вредата. Застрахователната полица  „Гражданска отговорност“ се предоставя със сертификат „Зелена карта“, валиден не само на територията на ЕС, ЕИП, Сърбия, Швейцария, Андора, но и за всички държави, които са членове на международното споразумение „Зелена Карта“. Застрахователната премия трябва да включва всички вноски в гаранционен и обезпечителен  фонд.

Застрахователна полица „Автокаско“ покрива пълно каско, помощ на път „асистанс“ и доверен/официален сервиз. Застрахователна полица „Автокаско“ има териториално действие на територията на Република България, държави – членки на ЕС, ЕИП, Сърбия, Швейцария, Андора и за всички държави, които са членове на международното споразумение „зелена карта“, които се намират на територията на Европа, без заплащане на допълнителна премия. Застрахователната премия трябва да включва всички вноски в гаранционен и обезпечителен  фонд. Застраховка „Автокаско“, валидна за територията на Република България и чужбина следва да се сключи при покритие на следните рискове и условия:

  • Природни бедствия: пожар; буря (ураган, градушка); наводнения, гръм (мълния); снежно и/или ледено натрупване следствие на обилен снеговалеж; морски вълни, свличане или срутване на земни пластове, съоръжения, както и експлозия на такива съоръжения;
  • Пожар, възникнал по време на движение или възникнал при включване и работа на двигателя при престой;
  • Пожар, възникнал по време на престой на МПС и неработещ двигател вследствие на техническа неизправност и/или случайно събитие;
  • Злоумишлени действия на трети лица – причинени повреди на МПС от трети лица чрез механично въздействие (удар с твърд предмет, надраскване, умишлено преобръщане на МПС), заличаване с химически активни вещества (киселини, основи и др.), палеж и взривяване;
  • Кражба чрез взлом на трайно монтирано в МПС аудио, радио оборудване;
  • Кражба или грабеж на отделни детайли, възли и агрегати на МПС;
  • Кражба на цяло МПС;
  • Грабеж на цяло МПС;
  • Осигуряване на безплатна Пътна помощ на територията на Република България;

Еднократна застрахователна премия следва да се формира за всеки автомобил и вид застраховка поотделно.

Участниците следва да декларират в офертата си покритие на всички посочени от възложителя рискове, независимо от покритията, описани в Общите им условия по застраховка „Автокаско“.

Еднократната застрахователна премия следва да се формира за всеки автомобил и вид застраховка поотделно.

Участниците следва да отговарят на изискванията на чл. 12, ал. 1 от Кодекса за застраховането и да притежават лиценз по чл. 29 или чл. 48-51 от Кодекса за застраховането, копие от който прилагат към офертата, в обхвата на който са включени рисковете, посочени в настоящата процедура.

Офертите следва да се оформят съгласно приложения към настоящата заповед образец – Приложение № 2 и да са валидни за срок от 8 месеца, считано от датата на подаване, както и в случай на придобиване на ново МПС в същия период.

Премията се посочва в лева и начин на плащане (брой вноски). Допускат се варианти на офертата.

Срок на застрахователния договор: 1 (една) година, считано от датата на изтичане на предходния застрахователен договор за всяко МПС, съгласно Приложение № 1.

Обслужване на автомобилите от доверени/официални сервизи на застрахователя;

3. Дата, място и час на отваряне на офертите: на 20.08.2024 г. от 11.00 ч. в гр. София, ул. „Велико Търново” № 27, на която дата комисията да разгледа, оцени и класира събраните оферти от кандидатите, като отрази получените резултати в протокол. Процедурата се провежда при закрито заседание на комисията.

4. Начин и срок на подаване на офертите: в деловодството на АДИС ЕООД всеки работен ден от 9,00 до 17,00 часа в запечатан непрозрачен плик. Върху плика кандидатите посочват наименование (фирма), адрес за кореспонденция и телефон за връзка, процедурата, за която се подават. В офертата се посочва ЕИК на кандидата. Ако кандидатът изпраща офертата си чрез обикновена, препоръчана поща или куриерска служба, разходите са за негова сметка, като в този случай рискът от забава или загубване на офертата също е за негова сметка. Не се приемат и се връщат незабавно на кандидата заявления за участие, които са получени след изтичането на крайния срок или са в незапечатан, прозрачен или в скъсан плик, както и когато върху плика не са посочени данните на кандидата, процедурата, за която се подават, адрес за кореспонденция и телефон. Тези обстоятелства се отбелязват в съответния входящ регистър.

5. Краен срок за подаване на офертите: до 17,00 часа на 19.08.2024 г. В случай, че в определения срок са подадени по-малко от 4 оферти, процедурата се обявява за непроведена и срокът за получаване на офертите се удължава до 17,00 часа на 22.08.2024 г. Повторното провеждане на заседанието на комисията е на 23.08.2024 г. от 11,00 часа, на което да се разгледат всички подадени оферти до момента, независимо от техния брой.

6. Процедурната документация може да бъде изтеглена от интернет страницата на АДИС ЕООД, а именно www.adis.bg в раздел „Поръчки“.

7. Условия за оглед: всеки работен ден от 15.00 ч. до 17.00 ч. след предварителна заявка: на тел. 0882 177751.

8. Списък на документите, които следва да се представят от кандидатите:

(1). Документи за легитимация: за български юридически лица – търговци – удостоверение за регистрация или пререгистрация по Закона за търговския регистър и регистър на ЮЛНЦ с посочване на Единен идентификационен код (ЕИК); Когато участникът е чуждестранно юридическо лице – съответният документ трябва да е издаден от компетентния орган в страната, в която е установено лицето и да се представи в официален превод на български език.

(2). Оферта (ценово предложение), съгласно образеца към документация – Приложение № 2;

(3). Лиценз по чл. 29 или чл. 48-51 от Кодекса за застраховането, в обхвата на който са включени рисковете, посочени в настоящата процедура.

(4). Проект на полица;

(5). Изрично пълномощно – в случай, че заявлението, офертата и останалите документи не са подписани от представляващия орган, съгласно официалната регистрация на кандидата;

(6). Други документи – по преценка на кандидата.

Приложение-1Изтегляне

Приложение-2Изтегляне

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД