Открита процедура

Обявлението е в архива.
6103466

Публикувана на: 13.06.2024

Краен срок: 15.07.2024

Прогнозна стойност: 355820.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ - Д-Р ХРИСТО СТАМБОЛСКИ ЕООД

Уникален номер на поръчката: 01011-2024-0007

        1. Обект на настоящата обществена поръчка е: Доставка на консумативи, реактиви и серуми за нуждите на параклиничните звена в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски”ЕООД
       2. Обособени позиции – 24 позиции – подробно описани в Приложение 1  към настоящата документация .

      3.  Варианти в офертите – не се предвиждат
Всеки участник има право да представи по едно предложение за изпълнение на поръчката, за една, няколко или за всички обособени позиции от поръчката. Участникът представя задължително оферта за всички номенклатури от съответната обособена позиция. Неоферирането на някоя номенклатурна единица е основание за отстраняване на същия от участие в процедурата за тази обособена позиция. Не се предвижда възможност за предоставяне на варианти в офертите на участниците. Ако някъде в поставените технически изисквания има посочен конкретен модел, източник, процес, търговска марка, патент, тип, произход или производство, то винаги да се чете и разбира „или еквивалент”. При всички случаи възложителят ще допуска еквивалент, като доказателствената тежест за доказване на еквивалентността е на участника.
 
      4. Място на  изпълнение на поръчката
Мястото за изпълнение на поръчката е сградата на МБАЛ „Д-р Хр.Стамболски” ЕООД гр.Казанлък ул. „Старозагорска” №16 – параклинични звена.
      5. Срок на доставка на консумативите, реактивите и серумите:  до 2/два/ работни дни след подаване на заявка по телефон, факс или ел.поща от Възложителя.
      6. Срокът на действие на договора е:  24 календарни месеца, считано от датата на сключване на договора.
Срокът на договора може да бъде удължен , с не повече от 6 месеца,  ако от Възложителя надлежно е обявена  обществена поръчка със същия предмет,  (за следващ период) по която няма определен изпълнител .
     7. Възможности за изменение на  договора:
            А) допустимо е изменение на договора по отношение на неговия срок на действие на основание чл.116 ал.1 т.1 от ЗОП - Срокът на договора може да бъде удължен , с не повече от 6 месеца,  ако от Възложителя надлежно е обявена  обществена поръчка със същия предмет,  (за следващ период), по която няма определен изпълнител за всички или за някои от номенклатурните единици.

             Б) Допустимо е изменение на клаузите на договора  досежно  количествата на заявените  консумативи,   на стойността на договора и /или срока за изпълнение на договора, при наличието на условията, посочени в чл.116 ал.1 т.2 б.“б“, т.3 и /или т.7. Такива непредвидени обстоятелства могат да бъдат: увеличаване на броя преминали пациенти, епидемии, пандемии, спиране производството , увеличение на цената на доставяните консумативи. Изброяването на обстоятелства не е изчерпателно, с оглед спецификата на дейността на Възложителя.
Важно! Когато промяната в договора касае цената на конкретна номенклатурна единица, изпълнителят е длъжен да представи икономическа обосновка на увеличението. В противен случай, увеличение не се допуска. Промяна в цената не може да се инициира в първите три месеца, считано от датата на сключване на договора, освен ако е в посока намаляването и.
            В) Замяна на изпълнител:
           -  На основание чл. 116, ал.1, т. 4 от ЗОП  Изпълнителят може да бъде заменен ако откаже да извършва доставки по договора или доставяните артикули не съответстват на техническата спецификация - повече от два пъти или договорът бъде прекратен по вина на изпълнителя. Възложителят може да замени изпълнителя на обществената поръчка с участника, класиран на второ място в процедурата, като подпише допълнително споразумение с него към договора за обществена поръчка при условията, определени в Техническото и Ценовото му предложения.
            - когато са налице обстоятелствата по чл.116 ал.1 т.5 от ЗОП ,  при едновременно изпълнение на условията, посочени в чл.116 ал.1 т.5  б.“а“ и „б“ от ЗОП. Възложителят може да замени изпълнителя на обществената поръчка с участника, класиран на второ място в процедурата, като подпише допълнително споразумение с него към договора за обществена поръчка при условията, определени в Техническото и Ценовото му предложения.
                                                                                                     
       Извън посочените случаи Договорът може да бъде изменян с писмено допълнително споразумение при условията на чл. 116 от Закона за обществените поръчки.
В случаите на изменение на договора на основание чл.116  ал. 1, т. 2 и 3, ако се налага увеличение на цената, то не може да надхвърля с повече от 50 на сто стойността на основния договор. Когато се правят последователни изменения, ограничението се прилага за общата стойност на измененията.

 8.  Критерий за оценка
     Критерият за оценка на офертите е „най-ниска цена”( чл.70 ал.2 т.1 от ЗОП), който ще се прилага  само по отношение на офертите на участниците оферирали всички номенклатурни единици от обособената позиция.
 

     9. Стойност на поръчката
Стойността на поръчката като цяло се определя в български лева, без ДДС и се оферира от участника в ценовата оферта.
Прогнозната стойност 355 820 лв. е  формирана при условията на чл.21  ал.8  т.1  от ЗОП  и представлява сбора от 237213.00 лв. (прогнозна стойност на доставките) и 118607.00 лв. по предвидените опции  за увеличаване на стойността.

ВАЖНО:   Количествата и стойностите по обявените обособени  позиции, предмет на настоящата поръчка са прогнозни и не обвързват Възложителя да извърши заявка в пълен размер на обявените количества, след определяне на изпълнител и сключване на договор.

10. Начин и срок на плащане

Плащанията се извършват в лева, по банков път, в срок – 60 дни от датата на издаване на данъчна фактура. Плащането се извършва по посочена от изпълнителя банкова сметка, след представяне на данъчна фактура, оформена съгласно изискванията на Закона за счетоводството и приемо-предавателен протокол.
Налице е промяна в законодателството, ограничаваща възможността между страните да бъдат уговаряни срокове за плащане на получените доставки. МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” ЕООД ще се съобрази с това изискване на ТЗ, но желаем да бъде приложена разпоредбата на чл.303а ал.2 изр. 2 от ТЗ.
Аргументите ни за приложение на изключението / чл.303а ал.2 изр. 2 от ТЗ / са свързани с наличието на „друга важна причина”. Предвид недофинансирането на болниците от НЗОК се създава напрежение при изпълнение на задълженията ни към доставчици. С оглед на това желаем да сключим договор, като се възползваме от възможността, предоставена от чл.303а ал.2 изр. 2 от ТЗ. При приложение на тази разпоредба, лечебното заведение ще спести средства, тъй като няма да заплаща на  доставчиците обезщетение за забавено плащане за периода от 30 до 60 ден.
 
     11. Срок на валидност на офертите 
Срокът на валидност на офертите е времето, през което участниците са обвързани с условията на представените от тях оферти. Срокът на валидност на офертите трябва да е не по-кратък от 6 месеца (шест месеца), считано от крайния срок за получаване на офертите.
        

URL: https://app.eop.bg/today/372430

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД