Открита процедура

Обявлението е в архива.
5970557

Публикувана на: 17.04.2024

Краен срок: 27.05.2024

Прогнозна стойност: 4449959.11 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БУРГАС

Уникален номер на поръчката: 00797-2024-0038

Изпълнителят ще изпълнява строителни и рекултивационни работи въз основа на одобрен проект във фаза „работен проект“ за закриване и рекултивация на Клетка 1 на Регионално депо Братово-запад, като II-ра (втора) категория строеж, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 2, б. „г“ от Закона за устройство на територията (ЗУТ), съгласно изискванията на ЗУТ, подзаконовите му нормативни актове и относимите наредби за изграждане и експлоатация на депа.
Настоящата обществена поръчка включва следните дейности:
1. Оформяне на тялото на клетката.
2. Изпълнение на строителни работи(изкопни и насипни), включително доставка на материали, осигуряване на механизация, работна сила и всички други услуги и дейности, необходими за изпълнение на рекултивационните дейности, съгласно одобрения работен проект за обекта и техническите спецификации за  настоящата поръчка;
3. Техническа и биологична рекултивация;
4. Грижи за растителността през първата година;
5. Отстраняване на дефекти или аварии, след приемане на строителството.
6. Изготвяне на екзекутивна документация за обекта;
7. Други нестроителни дейности, необходими за изпълнението на обекта.
8. Всички дейности, свързани с издаване на Разрешение за ползване на обекта след извършване на Техническа рекултивация и първи етап на Биологична рекултивация (засаждане на тревни смески, храстова и/или дървесна растителност, съгласно проекта за рекултивация), съгласно Писмо № СТ-2211-05-476/07.11.2023г. на ДНСК.
Предвижда се да бъдат изпълнени следните основни дейности: извършване на техническа рекултивация на Клетка 1, включваща: оформяне на отпадъчното тяло; изграждане на газоулавящата и газоотвеждащата система; система за контрол и мониторинг; горен изолиращ слой на депото и рекултивационен пласт; системата за отвеждане на повърхностните води от площта на депото.
С предвидените рекултивационни мероприятия на съществуващото сметище ще се осигури:
• Опазване на атмосферния въздух и повърхностните води от замърсяване,
• Защита от проникването на повърхностни води в отпадъчното тяло на депото,
• Прекратяване на разпрашаването на леките фракции отпадъци,
• Вписване в релефа на околния терен на тялото на отпадъците,
• Създаване на условия за контрол(мониторинг) на процесите, протичащи в тялото на депото и въздействието му върху околната среда.
Разработен е инвестиционен проект във фаза „Работен“, съдържащ следните части:
част 1: Техническа рекултивация
част 2: Биологична рекултивация
част 3: Геодезия
част 4: Устойчивост
част 5: Управление на инфилтрата
част 6: Управление на сметищен газ
част 7: Мониторинг
част 8: Пожарна безопасност
В УПИ II13,14,43,46 е изградено регионалното депо и инсталации за сепариране и третиране на различни видове отпадъци, вкл. Клетка 1. Площадката, върху която са изградени депото и стопанския двор е разположена в негативна земна форма. Хидрогеоложките условия са сложни. В северната (по - ниска) част на площадката нивото на подпочвените води е почти на повърхността на терена преди вертикалната планировка при изграждане на обекта. Изградена е система от охранителни канали за предпазване на площадката от повърхностни атмосферни води.
Достъпът до обекта се осъществява по отклонение в ляво от път №9008 Бургас - кв. Долно езерово – (полски извор - братово), при движение в посока от гр. Бургас към с. Полски извор. Входът на депото е организиран на около 60 метра от отклонението, на северната граница на обекта.
Техническата рекултивация е свързана с крайното оформяне на клетката. Площта на техническата рекултивация на клетка 1 е 53 891 m2. Оформеното тяло на отпадъците се запечатва с рекултивационен слой.
Техническата рекултивация на клетката е с дебелина 1.00 m. Биологичната рекултивация обхваща цялата площ на техническата рекултивация, за да се предпази откоса от ерозия под въздействието на повърхностни атмосферни води и вятъра.
Техническата рекултивация включва следните видове работи:
• оформяне на отпадъчното тяло;
• полагане на изравнителен слой почва;
• полагане на системата за рециркулация на инфилтрата;
• направа на газови кладенци - връхна част;
• полагане на газовия дренаж и газосъбирателната система;
• полагане на запечатващ пласт от синтетичен горен изолационен екран;
• полагане на дренажната система за инфилтрирали през рекултивационния слой атмосферни води;
• полагане на газопреносната система;
• полагане на рекултивиращия слой почва - 0.75 m (3 х 0.25 m) над дренажната система за атмосферни води;
• полагане на пласта хумус - 0.25 m;
• изпълнение системата за отвеждане на повърхностните води от площта на депото.
С техническата рекултивация се оформя горния изолиращ екран, който трябва да отговоря на наредба №6 от 2013 г. и наредба №26 от 1996 г.
Горният изолиращ екран се състои от следните елементи:
• газов дренаж;
• запечатващ пласт;
• дренажна система за атмосферни води;
• рекултивиращ пласт.
Вертикалната планировка е неразделна част от техническата рекултивация на депото. съгласно графичните приложения на проекта и в съответствие на наредба №6 на мосв, са дадени надлъжни и напречни профили, съгласно които ще се оформи тялото на депото за рекултивация.
Конструктивните решения са проверени с изчисленията за устойчивостта на клетката. тези резултати показват, че изискванията за устойчивост са изпълнени. въз основа на тези резултати е избрана максималната кота на насипване на клетка 1. Изчисленията са дадени в част „устойчивост“.
Пълната информация относно обхвата, обема и техническите изисквания към изпълнението на обществената поръчка е описана и регламентирана в Приложение № 6 „Техническата спецификация“ – неразделна част от документацията за обществената поръчка и в приложения към същата одобрен работен проект.

URL: https://app.eop.bg/today/378297

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД