Открита процедура

Обявлението е в архива.
6035549

Публикувана на: 15.05.2024

Краен срок: 17.06.2024

Прогнозна стойност: 500000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА СВИЩОВ

Уникален номер на поръчката: 00753-2024-0029

Предмета на поръчката включва: Сепариране, транспортиране и оползотворяване на смесени битови отпадъци с код 20 03 01, събрани от системата за организирано сметосъбиране и сметоизвозване от всички населени места, селищни образувания и местности, включени в заповедта по чл.63, ал.2 от Закона за местни данъци и такси и отпадък с код 17 06 04 изолационни материали, различни от упоменатите в 17 06 01 и 17 06 03.
Системата за организирано сметосъбиране и сметоизвозване обхваща всички населени места на територията на общината. Годишното количество смесени битови отпадъци, които се генерират от жизнена, търговска, производствена и други дейности на жителите и обитателите на общината, възлиза около 12 000 тона/годишно.
Годишното количество отпадък с код 17 06 04 изолационни материали, различни от упоменатите в 17 06 01 и 17 06 03,  възлиза на около 10 тона/ годишно.

Възложителят не е обвързан с прогнозното количество битов отпадък, който ще се извозва. Възложителят ще възлага услугата в зависимост от действителните количества битов отпадък и средствата осигурени с общинския бюджет. 

С дейностите - предмет на поръчката се цели подпомагане изпълнение на задълженията, заложени в европейското и национално законодателство за предварително третиране на битовия отпадък преди неговото депониране, както и подпомагане изпълнението на целите на Община Свищов по чл.31, ал.1, т.1 и т.2 от ЗУО.

В резултат на изпълнение на дейностите по настоящата обществена поръчка чрез сепарирането на смесени битови отпадъци и биологично третиране на биоразградимата част, ще бъдат постигнати резултати по отношение на:

  • Изпълнение на законовите ангажименти за извършване на предварително третиране на битовите отпадъци преди обезвреждане;
  • Намаляване количествата отпадъци, предназначени за обезвреждане и съответно намаляване на негативното въздействие на депонираните отпадъци върху компонентите на околната среда;
  • Подпомагане изпълнението на заложените в чл.31, ал.1 от ЗУО цели за повторна употреба и рециклиране на отпадъци и отпадъчни материали, включващи най-малко хартия и картон, метал, пластмаса и стъкло;
  • Изпълнение на заложените в ЗУО цели за ограничаване количеството на депонираните биоразградими отпадъци;
  • Достигане на по-високо ниво на управление на отпадъците в общината съгласно йерархията при управлението им, заложена в ЗУО и подзаконовите нормативни актове по прилагането му;
  • Постигане на целите, заложени в Националния план за управление на отпадъците за периода 2021-2027 г.


Подробните изисквания са посочени в Техническата спецификация неразделна част от документацията за участие.

URL: https://app.eop.bg/today/370462

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД