Открита процедура

Обявлението е в архива.
5268200

Публикувана на: 29.09.2023

Краен срок: 01.11.2023

Прогнозна стойност: 540000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЕТРИЧ

Уникален номер на поръчката: 00212-2023-0038

Основните дейности за зимно поддържане на пътищата включват:
1. Подготвителни работи:

  • изготвяне на планове за зимно поддържане;
  • технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения;
  • подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия;
  • осигуряване на необходимите материали;
  • определяне на последователността на провеждане на снегозащитните мероприятия;

2. Снегозащита на пътищата чрез изсичане на храсти, отстраняване на материали и други предмети в обхвата на пътя, които водят до образуване на снегонавявания;
3. Снегопочистване (патрулно и периодично) на пътищата до постигане на съответните степени и ниво на зимно поддържане, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове.
Механизирано почистване от сняг на улични платна или пътни платна - извършва се със специализирана техника, като не се допуска затрупване на страничните улици или пътни отбивки. Изпълнителят е длъжен да представи в офертата вида и броя на специализираната техника, необходима за почистване на териториите при най - тежки зимни условия, а така също и схема за разполагане на техниката на определени места от обслужваната територия с оглед по-бърза реакция, при силни снеговалежи;
4. Обезопасяване на пътищата срещу хлъзгане.
Разпръскване на минерални материали и химични вещества - опесъчаване и обработка на заледени участъци с пясъко-солени смеси - извършва се при необходимост и при наличие на съответните метеорологични условия със специализирани машини. Изпълнителят е длъжен да представи в офертата вида и броя на специализираната техника, необходима за почистване на териториите при най-тежки зимни условия.
 

URL: https://app.eop.bg/today/330867

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД