Открита процедура

Обявлението е в архива.
5490043

Публикувана на: 19.01.2024

Краен срок: 16.02.2024

Прогнозна стойност: 40404.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ "ЦАРИЦА ЙОАННА-ИСУЛ" ЕАД

Уникален номер на поръчката: 00494-2024-0002

Предмет на настоящата обществена поръчка е: Събиране, транспортиране и обезвреждане на опасни болнични отпадъци, подлежащи на третиране съгласно чл. 21, ал. 2 от Наредба №1/09.02.2015 г..
Предметът на настоящата обществена поръчка включва периодично повтарящи се дейности по транспорт, предаване за третиране и третиране на разделно събрани опасни болнични отпадъци по видове и количества, съгласно условията посочени в Техническата спецификация, неразделна част от документацията. Прогнозното количество опасен отпадък за срока на изпълнение на поръчката е 22 200 кг.
Всички дейности по събирането, транспортирането и обезвреждането на опасните болнични отпадъци следва да се извършват в съответствие със Закона за управление на отпадъците, Закона за опазване на околната среда и всички други норми, регулиращи транспорта, обезвреждането и унищожаването на опасни болнични отпадъци. 

◊ Събирането и транспортирането на опасните болнични отпадъци следва да се извършва в зависимост от вида и кода на съответния опасен отпадък в осигурени от Изпълнителя за безвъзмездно ползване оборотни специализирани съдове.
◊ За използването на осигурените от Изпълнителя специализирани контейнери Възложителят не дължи допълнително заплащане на Изпълнителя.
◊ Контейнерите следва да се маркират, почистват и дезинфекцират от Изпълнителя съгласно нормативните изисквания с регистриран в МЗ биоциден препарат.
◊ Транспортирането на опасни болнични отпадъци следва се извършва  с превозни средства, осигурени от Изпълнителя и съответстващи на специалните норми на ЗУО и ЗООС, ежедневно от понеделник до петък, в часовия интервал 8:00÷15:00 часа всеки работен ден;
◊ При всяко предаване на опасни болнични отпадъци Възложителят попълва идентификационен документ, който се заверява от Изпълнителя по реда и условията на Наредба № 1 от 04.06.2014 г.
◊ Обезвреждането/третирането на опасните болнични отпадъци ще се извършва чрез използване на приложимите методи в зависимост от вида и кода на съответния опасен отпадък и притежаваното от Изпълнителя разрешение за извършване на дейностите по третиране на съответния вид/код опасни болнични отпадъци съобразно приложимите разпоредби.
В стойността на услугата следзва да са включени всички разходи в т.ч. товарене, разтоварване, транспорт, дължими такси и др. разходи, които изпълнителят възнамерява да направи при изпълнение на поръчката, съгласно нормативната база и законовите разпоредби в страната.

URL: https://app.eop.bg/today/352784

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД