Открита процедура

Обявлението е в архива.
6123389

Публикувана на: 20.06.2024

Краен срок: 25.07.2024

Прогнозна стойност: 1613980.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА"

Уникален номер на поръчката: 00044-2024-0027

Предмет на настоящата обществена поръчка е избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) за обект: „Изпълнение на трайни, възстановителни и укрепителни дейности на републикански път III-508 „(Кърджали – Маказа) – Джебел – Рогозче – Фотиново – Домище – Подкова“ при км 19+950“.
Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител и да се сключи договор с него за изработване на технически проект и извършване на строително – монтажните работи, с оглед изработването на цялостен и законосъобразен технически проект, който да послужи за качественото строителство на обекта, в съответствие с нормативните изисквания и при спазване на договорените срокове.

Кратко описание:   Пътният участък се намира извън населено място, изцяло в планински терен. Няма данни за проектната скорост, за която са определени геометричните елементи на пътя.
Ситуационно, участъкът е разположен в крива. В нивелетно отношение съществува надлъжен наклон, изкачване (по растящ километраж).
Участъкът е в смесен профил: вляво – в изкоп: откос от земни почви и скални късове, а вдясно – насип, в засегнатия участък е свлечен около 1,50 до 3,00 м. Предмет на проучването е участъка от км 19+850 до км 20+090.
Пътят в участъка е с две ленти за движение, със следния габарит:

  •  ленти за движение: 2 х 3,0 м – 6,00 м;
  •  ширина на банкетите: 2 х 1,0 м;

Конструкция на съществуващата настилка:

  •  износващ пласт асфалтобетон      4 см;
  •  биндер                                             4 см;
  •  трошено-каменна настилка       15 см;
  •  основа от баластра           35 см.

           Отводняването на участъка е решено чрез надлъжен и двустранни напречни наклони. В ляво има земен окоп. При км 19+960 е изграден водосток ø 1000, който е изцяло компрометиран: челната стена при оттока е пропаднала и отместена на около 7 – 8 м., тялото на водостока под дясното пътно платно е разрушено, бетоновите пръстени са дестабилизирани и отместени.
В ляво, при втока на водостока, е монтирана ограничителна система за пътища с дължина 20 м. В дясно монтираната ОСП е с дължина 648 м, като в зоната на компрометирания участък е пропаднала (около 80 м).
Последен основен ремонт на участъка е извършен през 1999 г., като в следващите години е поддържан в рамките на програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция "Пътна инфраструктура".
В компрометирания участък няма установени участъци с концентрация на пътно транспортни произшествия.
Съгласно регистрите на ОПУ – Кърджали, в участъка има изградена оптична кабелна линия, собственост на "Линк +" ООД, гр. Момчилград. 
От 20.04.2021 г. със Заповед на Директора на ОПУ – Кърджали, участъкът от км 17+700 до км 20+700 е затворен за движение на всички видове пътни превозни средства.
          За разглежданият участък е необходимо да се извърши възстановяване и подобряване на транспортно – експлоатационните качества и носимоспособност на настилката с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя.
За цялостно овладяване на възникналите дестабилизационни процеси е необходимо да бъдат извършени геотехнически проучвания, които ще изяснят инженерно – геоложките условия в района на деформациите и причините за тяхното възникване. Въз основа на резултатите от инженерно – геоложкото проучване ще се изготви и реализира проект за трайното укрепване и възстановяване на засегнатия участък.
Проектът ще се изготви с технически елементи, съответстващи на проектната скорост на пътния участък, съгласно изискванията на Наредба № РД-02-20-2/28.08.2018 г. за проектиране на пътища, при условието за максимално придържане към съществуващия път.
 Инвестиционен проект (Проектна документация):
Инвестиционният проект (Проектната документация) следва да бъде изработен в обем и съдържание, определени в Заданието за проектиране (Приложение № 1), приложено към настоящата техническа спецификация.
Проектирането ще се извърши на три етапа, подробно разписани в Заданието за проектиране.

Предметът на обществената поръчка включва описание на дейностите по поръчката, както следва:

А) Дейност „Проектиране” – изпълнение на проучвателно - проектантски работи (ППР) и упражняване на авторски надзор по време на строителството:
А1. Извършване на необходимите проучвателни работи и изготвяне на Технически проект съгласно изискванията на Възложителя и изискванията на действащите към момента нормативни документи, в обем и съдържание, определени в Задание за проектиране (Приложение № 1).
А2. Извършване на всички съгласувания на Техническия проект с експлоатационните дружества и администрации, чието разрешение, съдействие или становище е необходимо за изпълнението на предмета на обществената поръчка.
А3. Изпълнение на задължения като проектант, по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа, в съответствие с действащото българско законодателство (Наредба № 3 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за съставяне на актове и протоколи по време на строителството и Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти), включително упражняване на авторски надзор по реда на чл. 162, ал. 2 от ЗУТ по време на строителството.
А4. Отстраняване (за сметка на Изпълнителя) на недостатъците на Техническия проект, установени в хода на изпълнение на договора и/или при извършване на проверките от Възложителя, и/или лицето, упражняващо строителен надзор, извършващо и оценка на съответствието на проекта със съществените изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна”, съгласно ЗУТ, включително и по време на извършване на строителството.
 А5. Поемане на отговорност за качеството на проекта по време на изпълнение на строителството, която Изпълнителят ще обезпечи като при сключване на договора представи на Възложителя Гаранция за обезпечаване изпълнението на договора.
А6. С изработването от Изпълнителя на Технически проект се съставят и Количествена сметка (КС), която се одобрява от Консултанта и Възложителя след утвърждаването на Техническия проект.
Б) Дейност „Строителство” – изпълнение на строително–монтажни работи (СМР):
Б1. Изпълнение на СМР, съгласно изготвения от Изпълнителя и утвърден от Възложителя Технически проект в съответствие с обяснителната записка, графика за изпълнение на строежа, предписанията и заповедите в Заповедната книга и КС.
Б2. Осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд по време на строителството.
Б3. Дейност на координатор по безопасност и здраве за етапа на изпълнение на строежа съгласно Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи.
Б4. Представяне за одобрение на „Временна организация за движение“, от Консултанта, с цел осигуряване на най–висока степен на безопасност на участниците в движението. Спазване на Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временна организация и безопасност на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците.
Б5. Изпълнителят трябва да представи за одобрение на Консултанта и Възложителя технологията на изпълнение на СМР.
Б6. Изпълнителят трябва да представи за одобрение на Консултанта и Възложителя линеен график за изпълнение на СМР.
Б7. Доставка и влагане в строителството на необходимите и съответстващи на Техническите спецификации и на Техническия проект строителни продукти (строителни материали, включително бетонови смеси, армировъчна стомана, хидроизолационни и антикорозионни материали, асфалтови смеси, изделия, елементи, детайли, комплекти и други).
Б8. Производство и/или доставка на строителни детайли/ елементи и влагането им в строежа.
Б9. Осигуряване терени за нуждите на строителството, при необходимост, в съответствие с разпоредбите на чл. 38 от Закона за пътищата – за временно строителство, за производствени полигони (бази) за нуждите на строителството, за складиране на материали и техника и други нужди, във връзка с изпълнение на строителството, установени с Плана за безопасност и здраве, само в случаите, когато същите са извън територията, върху която се изгражда строежа.
Б10. Преместване, при изпълнение на строителството, на подземни и надземни мрежи и съоръжения, при необходимост.
Б11. Организиране на дейностите по събиране, транспортиране, обезвреждане и оползотворяване на строителните и другите отпадъци, възникнали в резултат на осъществяване на дейностите, в съответствие с изискването на българското законодателство.
Б12. Извършване на геодезическо замерване на теренната основа.
Б13. Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания.
Б14. Съставяне на строителни книжа и изготвяне на екзекутивна документация.
Б15. Изпълнителят трябва да изготви и представи на Консултанта, упражняващ строителен надзор, за проверка, съгласуване, одобряване и издаване на положително писмено становище, и след издаването му от Консултанта, да входира документите в деловодството на Възложителя за одобрение от него, както следва:
а) Количествена сметка (КС) към Техническия проект, след утвърждаването му от страна на Възложителя;
б) Линеен график в 10-дневен срок след съставяне и подписване на Протокол обр. 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, съгласно Наредба № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
в) Технология на изпълнение на СМР в 15-дневен срок след съставяне и подписване на Протокол обр. 2а за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, съгласно Наредба № 3 от 31 юли 2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството;
г) При промяна по време на изпълнение на СМР - „Временна организация за движение“.
Б16. Изпълнителят трябва да изготвя Сертификати за изпълнените видове СМР, след което да ги представя на Консултанта, ОПУ Кърджали и Възложителя за окончателно одобрение, като при установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия, същите следва да бъдат коригирани. При установяване на грешки и/или непълноти, и/или несъответствия в Сертификат от страна на Възложителя, след като му е предаден за окончателно одобрение, респективно и за последващо разплащане, който е одобрен от Консултанта, се допуска налагане на санкция на Консултанта.
Б17. Подписване на Констативен акт (обр. 15), съгласно чл. 176, ал. 1 от ЗУТ, с който се удостоверява, че строежът е изпълнен съобразно одобрения инвестиционен проект, заверената екзекутивна документация, изискванията към строежите по чл. 169, ал. 1 и 3 от ЗУТ и условията на договора за инженеринг.
Б18. Участие в процедурата по въвеждане на строежа в експлоатация.
Б19. Отстраняване на недостатъците, установени при предаването на строежа и приемането му от Възложителя.
Б20. Изпълнителят е длъжен да осигури достъп на Консултанта до производствени бази и заводи, с цел удостоверяване на качеството и стандарта на компоненти, които не могат да бъдат проверени, след влагането им в строителството. Удостоверяването на проверките в производствените бази и заводи се документира с протокол, подписан от страна на Консултанта и Изпълнителя.
Б21. Изграждане и поддържане на временни отбивни пътища и/или временна организация на движението, съгласно изискванията на Техническите спецификации и възстановяване на пътищата, използвани по време на строителството.
Б22. Изпълнение на хоризонтална пътна маркировка, съгласно проекта за „Постоянна организация и безопасност на движението” (ПОБД).
Б23. Изпълнение на вертикална сигнализация, съгласно проекта за ПОБД.
Б24. Отчитане хода на изпълнение на строителството и на извършените СМР с месечни доклади, като следи същите да бъдат завършени в рамките на посочения срок и на заложената в договора стойност за реализация.

В) Отстраняване на проявени дефекти през гаранционните срокове:
В1. Извършване на редовни инспекции на въведения в експлоатация строеж през гаранционния период, минимум 2 (два) пъти в годината, и изготвяне на доклади за резултатите от тези инспекции.
В2. Отстраняване на всички установени от проверката на Възложителя и/или Консултанта дефекти, за които Изпълнителят е уведомен, спазване на определените действия, необходими за отстраняването на откритите дефекти, посочени от Възложителя и/или Консултанта.
В3. Спазване на издадените от Консултанта инструкции за отстраняване на дефекти.
В4. Гаранционно поддържане на строежа, включващо отстраняване на проявени дефекти през минималните гаранционни срокове за изпълнените СМР и съоръжения на обекта, определени с Наредба № 2 от 31.07.2003 г. на МРРБ към ЗУТ за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти.

Г) Всички останали дейности, необходими за изпълнението на предмета на обществената поръчка и гаранционното поддържане на строежа, посочени в настоящата документация и приложенията ѝ.

Всички рискове, които могат да възникнат в хода на изпълнение на Договора, с изключение на рисковете, за които в настоящата документация или в Договора за възлагане на обществената поръчка изрично е посочено, че се понасят от Възложителя, се понасят от Изпълнителя и следва да бъдат отчетени от него при подготовката на офертата и в никакъв случай не могат да бъдат основание за увеличаване на срока на Договора или неговата цена.
 

URL: https://app.eop.bg/today/382742

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД