Открита процедура

Обявлението е в архива.
6248985

Публикувана на: 05.08.2024

Краен срок: 03.09.2024

Прогнозна стойност: 505000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СЪОБЩЕНИЯТА

Уникален номер на поръчката: 00610-2024-0013

           Съгласно чл. 33, ал. 6 от Закона за електронните съобщения (ЗЕС), Комисията за регулиране на съобщенията (КРС/Комисията) създава и поддържа регистър на приемно-предавателните станции на наземни мрежи, позволяващи предоставянето на електронни съобщителни услуги, и извършените дейности по чл. 151, ал. 1, т. 16 от Закона за устройство на територията, както и на уведомления за разположените точки за безжичен достъп с малък обхват. Обстоятелствата, които се вписват, условията и редът за създаването, поддържането и ползването на регистъра, както и дължимите административни такси, включително за издаване на документи по чл. 151, ал. 4, т. 4 от Закона за устройство на територията, се определят с наредба на Министерския съвет по предложение на комисията.
         Предметът на настоящата обществена поръчка е: „Надграждане на Информационна система, обезпечаваща дейностите по регистрация на приемно-предавателните станции на наземни мрежи, позволяващи предоставянето на електронни съобщителни услуги, дейностите по чл. 151, ал. 1, т. 16 от ЗУТ и точките за безжичен достъп с малък обхват“. Надграждането е във връзка с предстоящо изменение на Наредба за съдържанието, условията и реда за водене, поддържане и ползване на Регистъра на приемно-предавателните станции на наземни мрежи, позволяващи предоставянето на електронни съобщителни услуги, дейностите по чл. 151, ал. 1, т. 16 от ЗУТ и на уведомленията за разположени точки за безжичен достъп с малък обхват, приета с ПМС № 357 от 04.11.2022 г., както и на нормативната уредба и европейското законодателство по въвеждане на еврото в Р България, Закона за счетоводството и др., така че надграждането да позволява функционирането на регистъра в съответствие с приетата за това законодателна рамка, непосредствено след влизането й в сила.
           Реализирането на този проект ще осигури изпълнението на задълженията на КРС, съгласно ЗЕС, както и по-висока регулаторна ефективност при осъществяване на нормативно регламентираните правомощия на Комисията, увеличаване на техническия капацитет на администрацията на КРС с оглед съвременните тенденции за развитие на сектора.

         Обхватът на поръчката е свързан с изпълнението на следните основни дейности:

  • Дейност 1 - Надграждане на ИС на Регистъра на КРС.
  • Дейност 2 – Добавяне на функционалности за масова обработка на данни за ППС и точки за безжичен достъп с малък обхват, подавани от операторите на електронни съобщителни мрежи, чрез които към Регистъра да се подава актуална информация при промяна на техническите параметри, които не попадат в разрешителния режим за строеж и/или в дейностите по чл. 151, ал. 1, т. 16 от ЗУТ.
  • Дейност 3 - Надграждане на ИС на Регистъра на КРС, във връзка с въвеждане на евро в Р България.
  • Дейност 4 - Обслужване DevOps в Регистъра на КРС (Openshift)
  • Дейност 5 – Обслужване (извънгаранционна поддръжка) на текущо експлоатирания приложен софтуер на ИС на Регистъра на КРС.
  • Дейност 6 - Общи етапи за изпълнение на Дейност 1, Дейност 2 и Дейност 3включващ „Тестване“, „Внедряване“ и „Обучение“.
  • Дейност 7 - Обслужване (извънгаранционна поддръжка) на приложния софтуер на ИС на Регистъра на КРС в обхвата на договора.
  • URL: https://app.eop.bg/today/415590

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД