Открита процедура

Обявлението е в архива.
6288744

Публикувана на: 22.08.2024

Краен срок: 24.09.2024

Прогнозна стойност: 12067800.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПЛЕВЕН

Уникален номер на поръчката: 00226-2024-0033

Предмет на настоящата поръчка е „Доставка на нетна активна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група и поемане на разходите за небаланси за обекти на Община Плевен” и е разделена две обособени позиции:
позиция №1: Доставка на нетна активна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група и поемане на разходите за небаланси за обекти общинска собственост – сгради и улично осветление“
позиция №2: Доставка на нетна активна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група и поемане на разходите за небаланси за обект – Водна каскада”
Поръчката е за избор на доставчик на нетна активна електрическа енергия от координатор на стандартна балансираща група, пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси за нуждите на обекти в Община Плевен и структурните ѝ звена, изброени в Приложение №1А,1Б и 2А към Техническата спецификация по обособените позиции. Изпълнението на предмета на обществената поръчка следва да се осъществява в пълно съответствие с изискванията на Техническата спецификация и всички условия на Възложителя, заложени в настоящата документация за обществената поръчка и приложенията към нея. Качеството на доставената електрическа енергия следва да отговаря на актуалните в страната стандарти и нормативи. При доставката е необходимо да се осигури непрекъснатост на електроснабдяването и да се доставя електрическа енергия с качество и по ред, съгласно предвиденото в Закона за енергетиката (ЗЕ) и останалите нормативни актове, които уреждат обществените отношения, свързани с доставката на електрическа енергия (в т.ч. наредбите към ЗЕ, Правилата за търговия с електрическа енергия (ПТЕЕ) и Правилата за измерване на количеството електрическа енергия (ПИКЕЕ).
В качеството на „координатор на балансираща група", Изпълнителят следва да поеме отговорността за балансиране, да включи Възложителя в пазара на балансираща енергия като участник (непряк член) в стандартна балансираща група, без Възложителя да заплаща такса за участие.
Възложителят няма ангажименти по прогнозиране и заявка на нужните количества ел. енергия. Изпълнителят поема всички небаланси на своите клиенти.
Възложителят не се ангажира с пълното консумиране на посоченото количество електроенергия, осигуряване на услуга по прогнозиране на потреблението, изготвяне на графици от координатора на балансиращата група, подаването им, коригиране при необходимост на подадените графици, отговорност за балансиране и всички дейности свързани с участие в свободния пазар на електроенергия на възложителя.
Цената за доставка на един MWh нетна електрическа енергия ниско /средно/ напрежение се формира на средномесечна база от размера на почасовата цена в пазарен сегмент „Ден напред“ на БНЕБ + такса за администриране на доставката с включени небаланси за сметка на доставчика, като цената не включва ДДС, акциз, такси за достъп и пренос, „задължение към обществото“, мрежови такси и други плащания, определени от ЕСО и/или съответния мрежови оператор и/или регулаторни органи.

 

URL: https://app.eop.bg/today/414804

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД