Открита процедура

Обявлението е в архива.
6119942

Публикувана на: 19.06.2024

Краен срок: 19.07.2024

Прогнозна стойност: 2223208.65 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство
  • - Доставки
  • - Услуги
  • - Смесено обявление

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ПАЗАРДЖИК

Уникален номер на поръчката: 00385-2024-0019

Дейностите в обхвата на настоящата обществена поръчка ще се  извършват през цялото време на  изпълнението на проекта, като съгласно изискванията на финансиращия орган, преди извършването на доставката и монтажа на новите фотоволтаични системи в жилищните имоти (еднофамилните жилищни сгради) на крайните получатели община Пазарджик трябва да демонтира старите отоплителни устройства на твърдо гориво, да ги събере и да ги предаде за последващо третиране по реда на чл. 39, ал. 3 от ЗУО.
В обхвата на настоящата обществена поръчка се включват дейности, разделени в две  обособени позиции, съгласно настоящата документация и техническите спецификации.
Предметът на настоящата обществена поръчка за сключване на договори по реда на ЗОП обхваща всички необходими дейности по проектиране, доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, гаранционно обслужване и застраховка на фотоволтаични системи за собствено потребление, като:
По Обособена позиция №1: Проектиране, доставка, монтаж, гаранционна поддръжка и въвеждане в експлоатация на фотоволтаични системи за собствено потребление - се включват следните дейности:
(a) изготвяне на проект за изграждане и монтаж на фотоволтаична система върху покривна конструкция на сграда, както и преценка за устойчивостта на външни фактори, включително климатични рискове, и безопасността на съоръжението. Проектът следва да съдържа проектни решения в части „Конструкции“ на инженер-конструктор и „Електро“ на електроинженер с чертежи, схеми, изчисления, техническите спецификации и указания за изпълнението на инсталацията, гарантиращи безопасна експлоатация и защита от връщане на електрическа енергия към електроразпределителната мрежа във връзка с изпълнение на изискванията на чл. 147, ал. 2, изр. второ и чл.  151, ал. 10 от Закона за устройство на територията;
 (б) доставка, монтаж, тестване и въвеждане в експлоатация върху покривни конструкции на еднофамилни жилищни сгради и гаранционна поддръжка на фотоволтаични системи за собствено потребление с максимално допустима мощност – 4 kW, с допълване на енергия от мрежата, батерии и устройства, непозволяващи връщане на електричество в мрежата;
(в) провеждане на инструкции и демонстрация за правилна експлоатация и поддръжка на монтираните фотоволтаични системи на крайните получатели при доставката и монтажа в конкретните имоти;
(г) предоставяне на крайния получател на писмени инструкции за експлоатация и поддръжка на монтираната фотоволтаична система;
(д) гаранционно обслужване на отделните компоненти (фотоволтаични системи/модули, инвертори,  акумулатори, конструкция) на доставената и монтирана фотоволтаична система в предложените гаранционни срокове за всеки компонент, които гаранционни срокове следва да бъдат не по-кратки от минимално изискуемите такива по настоящата техническа спецификация;
(е) еднократен годишен технически преглед на монтираните фотоволтаични системи след първия отоплителен сезон в рамките на гаранционния срок.
Прогнозното общо количество на доставката на фотоволтаични системи за собствено потребление по Обособена позиция №1, разпределено по видове, е както следва:
Вид - Фотоволтаични системи само за собствено потребление с максимално допустима мощност – 4 kW, с допълване на енергия от мрежата, акумулатори (батерии) и устройства, непозволяващи връщане на електрическа енергия в мрежата – проектиране, доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация
Прогнозен брой - 100 броя
Посочените по-горе количества фотоволтаични системи за собствено потребление са прогнозни. Възложителят не се ангажира с възлагане на пълния обем на посочените прогнозни количества фотоволтаични системи. Възложителят си запазва правото да не заявява цялото прогнозно количество, ако не е необходимо. Конкретните количества фотоволтаични системи за собствено потребление ще бъдат посочвани от Възложителя с възлагателни писма в рамките на определения от него максимален финансов ресурс за обособената позиция. Количеството по възлагателните писма се определя съобразно одобрените заявления на крайните получатели за  подмяна на стари отоплителни устройства на дърва и/или въглища с нови отоплителните устройства на електричество от вида термопомпа „Въздух-въздух“ и монтаж на фотоволтаични системи и сключените между Община Пазарджик и крайните получатели договори за безвъзмездно предоставяне на екологосъобразни отоплителни устройства за битово отопление от вида термопомпа „Въздух-въздух“ и фотоволтаична система по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пазарджик, финансиран по процедура № BG16FFPR002-5.001 „За по-чист въздух!“ по приоритет 5 „Въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.
Пълният обхват на дейностите е подробно описан в Техническата спецификация – Приложение 1.1., неразделна част от настоящата документация за участие.

По Обособена позиция №2: Застраховка на фотоволтаични системи за собствено потребление се включват следните дейности:
Застраховане на пуснати в експлоатация покривни фотоволтаични системи за собствено потребление с максимално допустима мощност – 4 kW, в комбинация със съоръжения за локално съхранение на произведената енергия с допълване на енергия от мрежата, акумулатори (батерии) и устройства, непозволяващи връщане на електрическа енергия в мрежата за собствено потребление (наричани за краткост по-долу само фотоволтаични системи или обект на застраховане)  за период на застрахователно покритие от 36 (тридесет и шест) месеца, считано от датата на въвеждането в експлоатация на всяка фотоволтаична система.
Прогнозното количество на броя застраховки на фотоволтаични системи е 100 (сто).
Посочените по-горе количества застраховки на фотоволтаични системи за собствено потребление са прогнозни. Възложителят не се ангажира с възлагане на пълния обем на посочените прогнозни количества застраховки на фотоволтаични системи.
Конкретните количества застраховки на фотоволтаични системи за собствено потребление ще бъдат посочвани от Възложителя с възлагателни писма в рамките на определения от него максимален финансов ресурс за обособената позиция по договора.
Всяка застраховка на фотоволтаична система следва да покрива минимум рискове от пълна загуба или частична щета в резултат на кражби, умишлени действия на трети лица, пожар, природни бедствия, вкл. буря, градушка, проливен дъжд, наводнение, тежест при естествено натрупване на сняг и лед, падащи дървета, клони и други външни обекти вследствие буря или градушка.
Пълният обхват на услугите по застраховка и покритите рискове е подробно описан в Техническата спецификация – Приложение 1.2., неразделна част от настоящата документация за участие.

 

URL: https://app.eop.bg/today/397827

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД