Открита процедура

Обявлението е в архива.
6140497

Публикувана на: 27.06.2024

Краен срок: 25.07.2024

Прогнозна стойност: 2463100.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ"

Уникален номер на поръчката: 00334-2024-0015

Предмет на обществената поръчка е: Провеждане на обучения за повишаване квалификацията на служители на Агенция „Митници“.
Предметът на настоящата обществена поръчка включва осигуряване на разнообразни обучения, които да доведат до повишаване на квалификацията на персонала. Обученията са групирани спрямо областите, в които се провеждат и са обособени в 11 обособени позиции, както следва:
1. Обособена позиция № 1: „Провеждане на специализирани ИТ обучения и сертификации“;
2. Обособена позиция № 2: „Курс за придобиване на правоспособност за управление на мотокар”;
3. Обособена позиция № 3: „Услуги на школи за придобиване на правоспособност за управление на превозни средства категория С+Е и D”;
4. Обособена позиция № 4: „Следдипломно обучение по „Международни икономически отношения и митническа политика“ или „Правно регулиране и митнически контрол“;
5. Обособена позиция № 5: „Обучения по Национална програма за обучение и учебни материали“;
6. Обособена позиция № 6: „Обучения на лица, работещи с източници с йонизиращи лъчения“;
7. Обособена позиция № 7: „Чуждоезикови обучения“;
8. Обособена позиция № 8: „Външни обучения за експерти, одитори и отговорници по качеството за ISO 17025“;
9. Обособена позиция № 9: „Обучения  за Вземане на проби от стоки за митнически и акцзен контрол“;
10. Обособена позиция № 10: „Курсове за подготовка във Военна академия „Г. С. Раковски“;
11.  Обособена позиция № 11: „Обучения за безопасно боравене с оръжия“.
Чрез настоящата открита процедура ще бъдат възложени услугите, предмет на обособена позиция № 1, а именно:
ИТ обучения по заявка, спрямо текущите необходимости на Агенция „Митници“, на база на предварително дефинирани области на обучение, като всички свързани с това ангажименти по доставка, организиране и провеждане на обученията бъдат поети от външен Изпълнител. Областите на обучение са както следва: Методологии и бизнес анализ; Бази данни; Софтуерно тестване; Excel; Microsoft; RedHat / Linux; Мрежи и сигурност; HCL; Право; AI, Machine Learning; Мениджмънт; Identity & Access Management и IBM. Конкретните теми са посочени изчерпателно в Техническата спецификация.
Прогнозната стойност на поръчката, определена в съответствие с разпоредбата на чл. 21, ал. 2 и 3 от ЗОП към датата на решението за нейното откриване и при спазване на правилата на чл. 21, ал. 1 от ЗОП и чл. 27 от ППЗОП е в размер на 2 609 170 (два милиона шестстотин и девет хиляди сто и седемдесет) лева без начислен ДДС.
Обособена позиция № 1 - в размер на 2 463 100 (два милиона четиристотин шестдесет и три хиляди и сто) лева без ДДС;
Обособена позиция № 2 - в размер на 500 (петстотин) лева без ДДС;
Обособена позиция № 3 - в размер на 3 000 (три хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 4 - в размер на 24 000 (двадесет и четири хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 5 – в размер на 15 000 (петнадесет хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 6 – в размер на 29 900 (двадесет и девет хиляди и деветстотин) лева без ДДС;
Обособена позиция № 7 – в размер на 39 400 (тридесет и девет хиляди и четиристотин) лева без ДДС;
Обособена позиция № 8 – в размер на 5 000 (пет хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 9 - в размер на 10 000 (десет хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 10 – в размер на 2 000 (две хиляди) лева без ДДС;
Обособена позиция № 11 – в размер на 17 270 (седемнадесет хиляди двеста  и седемдесет) лева без ДДС.

В цената се включват всички разходи, свързани с качественото изпълнение на поръчката в описания в техническата спецификация вид и обхват. 
В настоящата обществена поръчка Възложителят се възползва от възможността, предоставена от чл. 21, ал. 6 от ЗОП и ще възлага обособени позиции от № 2 до № 11 по реда, валиден за индивидуалната им прогнозна стойност на всяка от тях, а именно чрез директно възлагане. Прогнозната стойност на всяка от позициите не надвишава 156 464 лева, а общата им прогнозна стойност е в размер на 146 070 (сто четиридесет и шест хиляди и седемдесет) лева, което не надхвърля 20 на сто от общата прогнозна стойност на поръчката.
Предвид изложеното, чрез настоящата открита процедура ще бъдат възложени услугите, предмет на обособена позиция № 1, чиято прогнозна стойност е в размер на 2 463 100 (два милиона четиристотин шестдесет и три хиляди и сто) лева без ДДС.
Прогнозната стойност на поръчката и на отделните обособени позиции е максималният финансов ресурс, който Възложителя може да осигури за изпълнението. Офертите, съдържащи предложение за цена за изпълнение на обособена позиция, което надхвърля оповестената прогнозна стойност на съответната обособена позиция, респективно максималния финансов ресурс за изпълнение на съответната обособена позиция ще бъдат предложени за отстраняване, поради несъответствие с това предварително обявено условие.
С оглед на което, в случай, че всички оферти надвишават максималния финансов ресурс, обособената позиция ще бъде прекратена на основание чл. 110, ал. 1, т. 7 от ЗОП.
При откриване на процедурата Възложителят няма осигурен финансов ресурс за изпълнение дейностите по Обособена позиция с 1 на настоящата обществена поръчка, поради което същата се обявява при условията на чл. 114 от ЗОП и изпълнението на договорът ще се счита за възложено под отлагателното условие след осигурено финансиране.
В случай че не бъде осигурено финансиране, дейностите, попадащи в обхвата на посочената обособена позиция, няма да се изпълняват. Преди получаване на уведомлението за осигурен финансов ресурс Изпълнителят не дължи изпълнение. Изпълнението започва след потвърждение от възложителя за осигурено финансиране и представяне от изпълнителя на определената гаранция за изпълнение. При непредставяне на гаранцията за изпълнение в посочения от възложителя срок, без наличието на обективни причини, възложителят прекратява договора.   Когато след изтичане на тримесечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, всяка от страните може да поиска прекратяването му без предизвестие. Когато след изтичане на 10-месечен срок от сключване на договора не е осигурено финансиране, договорът се счита за прекратен.
 

URL: https://app.eop.bg/today/402678

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД