Открита процедура

Обявлението е в архива.
6347976

Публикувана на: 18.09.2024

Краен срок: 17.10.2024

Прогнозна стойност: 398597.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНСКИ ПАЗАРИ ЕООД

Уникален номер на поръчката: 06013-2024-0006

Настоящата обществена поръчка е с предмет: „Доставка на нетна активна електрическа енергия от изпълнител – координатор на стандартна балансираща група за ниско напрежение на обекти, собственост на „Общински пазари“ ЕООД, град Русе“ по приложен списък на ползватели (Приложение №1) и е за възлагане на доставка на електрическа енергия в мястото на измерване по свободно договорени цени, съгласно чл. 92, чл. 96а, чл. 100, чл. 101, чл. 102 и чл. 103 от Закона за енергетиката (ЗЕ) и Правилата за търговия с електрическа енергия за захранване на ползвателите, посочени в документацията за участие, от мрежа ниско напрежение.
Процедурата се  провежда с  цел избор на  доставчик на нетна електрическа енергия, координатор на стандартна балансираща група, пълно администриране на информационния поток с ЕСО и поемане на разходите за небаланси. Избраният доставчик следва да осигури на Възложителя прогнозиране на потребление и отговорност по балансиране.
Предметът на поръчката включва и администриране на сумите за нормативно определените такси, мрежови услуги и акциз. Същите ще бъдат заплащани от възложителя на изпълнителя. Във връзка с горното с изпълнителя ще бъде сключен договор за комбинирани услуги по смисъла на чл. 11, т. 10 и при условията на чл. 20 от ПТЕЕ (Правила за търговия с електрическа енергия).
Преди сключване на договора, избраният за изпълнител участник следва да представи Удостоверение от „Електроразпределение Север“ АД, че между същия, в качеството му на оператор на разпределителната мрежа и участника има сключен рамков договор по чл. 11, т. 13 и във връзка с чл. 23 от Правилата за търговия с електрическа енергия.
* Възложителят няма да сключи договор за обществена поръчка, ако участникът, избран за изпълнител не представи заверено копие от Удостоверение от „Електроразпределение Север“ АД, че между същия, в качеството му на оператор на разпределителната мрежа и участника има сключен рамков договор по чл. 11, т. 13 и във връзка с чл. 23 от Правилата за търговия с електрическа енергия преди подписване на договора.
Общото прогнозно количество за доставка на нетна активна електрическа енергия за срока на договора е 1472,13 МWh.
Прогнозното количество електрическа енергия, което ще се доставя за срока на договора, е определено на база консумираната енергия през 12 последователни месеца и обхваща периода м. август 2023 г. - м. юли 2024 г. Потреблението е посочено в Техническата спецификация. Към нея е приложен списък на обектите /приложение № 1/. Прогнозното количеството електроенергия е ориентировъчно и служи само за информация за целите на настоящата поръчка, като не ангажира Възложителя да го потреби.
В случай на необходимост, в рамките на срока на действие на договора и предвидения финансов ресурс, Възложителят си запазва правото да включва нови обекти, за които ще заплаща по договорената с изпълнителя цена, както и да иска изключване на посочени в техническата спецификация обекти.
Срок за изпълнение:                                                                                     
Срокът за изпълнение на поръчката е 12 (дванадесет) месеца, считано от датата на потвърждение на първия график за доставка.
Обекти, потребители на електрическа енергия (място на доставка): на територията на община Русе, като конкретните обекти са посочени в Приложение №1 към Техническата спецификация.

Възложителят няма да заплаща такса за:

  • Изготвяне, изпращане и регистриране от Изпълнителя на дневните почасови товарови графици и покриването на техните небаланси и параметрите за тяхното формиране;
  • Участие в балансиращата група и санкции за излишък или недостиг на небалансите. Изпълнителят отговаря за администрирането на графиците и обмена на информация с ЕСО.

URL: https://app.eop.bg/today/424547

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД