Открита процедура

Обявлението е в архива.
5269242

Публикувана на: 02.10.2023

Краен срок: 30.10.2023

Прогнозна стойност: 14000000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА РУСЕ

Уникален номер на поръчката: 00115-2023-0091

Възложителят предоставя за стопанисване, експлоатация и поддръжка описаните сгради, съоръжения, инсталации и инфраструктура, съгласно т. II от Техническата спецификация, която е неразделна част от настоящата документация, както и мобилно оборудване.
ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ, ВКЛЮЧЕНИ В ОБХВАТА НА ПОРЪЧКАТА
1.  Събиране и транспортиране на биоразградими отпадъци от територията на населените места от общините Русе, Иваново, Сливо поле, Тутракан и Ветово;
2.  Приемане и предварително третиране на биоразградими отпадъци, събрани при източника в Анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци;
3.  Анаеробно третиране на биораградими отпадъци и производство на биогаз;
4.  Компостиране на биоразградими отпадъци;
СПОМАГАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ, ВКЛЮЧЕНИ В ОБХВАТА НА ПОРЪЧКАТА
1.  Контрол и проверка на качеството
2.Административно управление, експлоатация и поддръжка на материалната база на инсталацията, техниката и съоръженията;
3.  Охрана и охранителна дейност.
Описаните дейности не изчерпват целия обхват на обществената поръчка, в тях бъдещият Оператор/изпълнител следва да предвиди и всички съпътстващи, техологично необходими, но неизброени изрично от Възложителя ангажименти, осигуряващи нормалното функциониране и експлоатация на инсталацията и поддържане на материалната база.

Предвижда се с избора на Оператор/Изпълнител на Анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци да се осигури съответствие с нормативните изисквания  от една страна за разделно събиране и транспортиране на биоразградимите отпадъци, а отдруга за третиране на отпадъците, които се образувани на територията на общините РСУО- Русе,  с цел намаляване на количеството депонирани биоразградими битови отпадъци. Изборът на оператор, ще осъществява дейности по третиране на биогазградими отпадъци, управление, експлоатация, поддръжка и ремонт на изградената екологична инфраструктура в рамките на проект № BG16M10P002-2.004-0003 "Проектиране и изграждане на Анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци". Със създавенето на общинска система за  разделно събиране, третиране и оползотворяване на биоразградими отпадъци ще се постигне съответствие с йерархията в управлението на отпадъците.

Предвижда се общините от Регион Русе да плащат на изпълнителя ако разходите му са по-големи от приходите, така че да му плати (разликата между разходи и приходи) + максимум 4 % печалба (възвръщаемост).
В случай, че приходите на изпълнителя са по-големи от разходите, изпълнителят ще има право да задържи до 5 % печалба.
В случай, че печалбата на изпълнителя е например 7 %, разликата от 2 % над 5 % следва да бъде върната от изпълнителя на общините от Регион Русе.
В ценовата оферта възложителят изисква и предложение относно % до 4 % печалба (възвръщаемост). В офертата се изисква прогноза за година.
*** Към ценовата си оферта всеки участник следва да представи прогнозен отчет, отделно за всяка община, съгласно приложен образец (Приложение 2 към Договор за УОИИ), за първата една година от действието на договора, която прогноза служи за изчисляване на авансовите месечни плащания от всяка община за първата година, съгласно клаузите в договора. Образецът е примерен, като могат бъдат добавяни допълнителни колони и/или редове по преценка на участника.
Прогнозата за всяка следваща година изпълнителят ще представя в процеса на изпълнение на договора.

 

URL: https://app.eop.bg/today/323696

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД