Открита процедура

Обявлението е в архива.
6164529

Публикувана на: 04.07.2024

Краен срок: 05.08.2024

Прогнозна стойност: 65000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА СВИЩОВ

Уникален номер на поръчката: 00753-2024-0034

Настоящата обществена поръчка включва доставка на хигиенни материали за нуждите на детските градини на територията на Община Свищов за 12 месеца съгласно Техническата спецификация.
Доставките ще се извършват ежеседмично, след подаване на заявка (ел. поща, куриер или на представител на Изпълнителя) за необходимите количества материали от упълномощени лица от посочените институции, в рамките на установеното работно време на съответния обект.
При доставките за отделните видове хигиенни материали трябва да бъдат спазени изискванията към разфасовката им, посочени в техническата спецификация. За всички видове хигиенни материали трябва да бъдат спазени изискванията за качество, стандартите на съответните производители и действащите нормативни актове на Република България и регламентите на ЕС, регламентиращи производство, предлагането и транспортирането на нехранителни стоки в страната.
Посочените в техническата спецификация количества на хигиенни материали, се явяват прогнозни (ориентировъчни), а не константни за периода на изпълнение на договора. Възложителят си запазва правото в рамките на изпълнение на договора да увеличава или намалява количествата от съответните хигиенни материали, както и да не заяви целият асортимент, във връзка с възникналата реална необходимост от потребление на детските градини на територията на Община Свищов.

На основание чл.12, ал.1, т.1 от Закона за обществените поръчки, предметът на обществената поръчка е включен в Утвърден с Решение № 591/18.07.2016 г. на Министерски съвет Списък на стоките и услугите съобразно Общия терминологичен речник, които са предназначени за възлагане на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания или за стопански обекти, чиято основна цел е социално и професионално интегриране на хора с увреждания или хора в неравностойно положение.
На основание чл.80, ал.1 от ППЗОП, обществената поръчка е предназначена и запазена за участие на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.
При възлагане на обществената поръчка могат да участват лица, при условие, че:

  • Най-малко 30 на сто от списъчния им състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно положение;

(участникът попълва Обща информация поле запазена поръчка от раздел А: Информация за икономическия оператор в Част II: „Информация за икономическия оператор“ от ЕЕДОП.)

  • Лицата трябва да са регистрирани като специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания най-малко три години преди датата на откриване на настоящата обществена поръчка;

(участникът попълва Идентификация, като освен „Идентификационен номер по ДДС” се попълва и поле „Друг национален идентификационен номер” в който се посочва номера на лицето в Регистъра на специализираните предприятия и кооперации на хора с увреждания от раздел  А: Информация за икономическия оператор в Част II: „Информация за икономическия оператор“ от ЕЕДОП.)

  • Могат да изпълнят най-малко 80 на сто от нейния предмет със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс. За изпълнение на условието те могат да използват подизпълнители или да се позовават на капацитета на трети лица, ако подизпълнителите или третите лица са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания.

(Обстоятелството за ползване на подизпълнители се посочва от участника в ЕЕДОП).
На основание чл.12, ал.7 от Закона за обществените поръчки оферти за обществената поръчка могат да подават и други заинтересовани лица, освен тези, за които обществената поръчка е запазена, но офертите им се разглеждат само ако няма допуснати оферти от специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания, или за стопански обекти, чиято основна цел е социално и професионално интегриране на хора с увреждания или хора в неравностойно положение.
Разглеждането на офертите се извършва съгласно изискванията на Закона за обществените поръчки и Правилника за неговото приложение.

На основание чл.104, ал.2 от ЗОП при провеждане на процедурата Възложителя допуска оценка на ценовите предложения на участниците преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор, като тази възможност е посочена от Възложителя в обявлението и са спазени изискванията на чл.104, ал.3 от ЗОП. Проверката за наличие на основания за отстраняване и за съответствие с критериите за подбор се извършва по начин, който не се влияе от резултатите от оценката на ценовите предложения.

URL: https://app.eop.bg/today/407207

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД