Пазарни консултации

Обявлението е в архива.
6354708

Публикувана на: 20.09.2024

Краен срок: 01.10.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ "ЧЕРНОМОРСКИ РАЙОН"

Басейнова дирекция „Черноморски район“ планира провеждане на обществена поръчка с предмет: „Актуализация на оценката на състоянието на морската околна среда, дефинициите за добро състояние, екологичните цели и индикатори, съгласно чл. 8, 9 и 10 от Рамкова директива за морска стратегия (РДМС)“.
Основна цел на Рамкова директива за морска стратегия 2008/56/ЕС (РДМС) е поддържането или постигането на добро състояние на морската околна среда (ДСМОС). За тази цел е необходимо държавите - членки да разработят Морски стратегии, включително набор от мерки за постигане или поддържане на ДСМОС. Оценката на състоянието на морската околна среда (съгласно чл. 8), дефинициите за ДСМОС (съгласно чл. 9) и набелязването на екологични цели и свързаните с тях индикатори (съгласно чл. 10)   представляват   първата   част   от   морската   стратегия. Програмите за мониторинг (съгласно чл. 11) са втората част на морската стратегия. Програмата от  мерки  съгласно  чл.  13  на  РДМС е  третата  част  от  Морската  стратегия  на  Р България. Съгласно чл. 17, т. 2 от РДМС, държавите-членки веднъж на всеки шест години след първоначалното им разработване, преразглеждат по координирания начин, посочен в член 5, ал. 2, всички части на морските стратегии. Директива 2008/56/ЕО е транспонирана в Закона за водите (ЗВ) и Наредбата за опазване на околната среда в морските води (НООСМВ).
Предвид ангажиментите на България по отношение спазването на европейското законодателство, включително свързаното с опазването на морската околна среда, Изпълнителят при изпълнението на дейностите, обект на настоящата поръчка, е необходимо да  осигури съответствие с:

  • Рамкова директива за морска стратегия 2008/56/ЕС;
  • Наредба за опазване на околната среда в морските води (НООСМВ);
  • Ръководства, издадени от ЕК за целите на мониторинга, оценката и докладването по РДВ и РДМС, в това число:

-  Ръководство за оценка по чл. 8 от РДМС (Guidance for assessments under Article 8 of the MSFD);
-  Ръководство за докладване на актуализациите по чл. 8, 9 и 10 от РДМС (MSFD Guidance document Reporting on the 2018 update of articles 8, 9 & 10 for the Marine Strategy Framework Directive);
- Техническо ръководство за докладване на пространствени данни за целите на РДМС (Technical guidance for provision of spatial data for MSFD reporting);
- и други актуални документи и насоки, свързани с актуализацията на информацията по членове 8-10 от РДМС, издадени от ЕК.
За целта е разработено техническо задание за възлагане на обществена поръчка с предмет „Актуализация на оценката на състоянието на морската околна среда, дефинициите за добро състояние, екологичните цели и индикатори, съгласно чл. 8, 9 и 10 от Рамкова директива за морска стратегия (РДМС)“. Същото касае актуализацията на втората оценка на морската околна среда, дефинициите за ДСМОС, екологичните цели и индикатори, съгласно чл. 8, 9 и 10 от РДМС (първа част от Морската стратегия 2028-2033).
Постигането на основната цел на поръчката следва да бъде реализирано чрез изпълнение на основните дейности, посочени в част Г. Предмет и цели на поръчката и част Д. Индикатори за изпълнението на дейностите, Специфични изисквания от техническото задание.
Във връзка с гореизложеното и на основание чл. 44, във връзка с чл. 21, ал. 2 от Закон за обществените поръчки /ЗОП/, Басейнова дирекция „Черноморски район“ провежда пазарни консултации относно подготовката за възлагане на обществената поръчка и най-вече за определяне на прогнозната и стойност, като каним всички заинтересовани лица да подадат оферта с индикативна стойност за изпълнение на дейностите, предмет на същата.
Индикативното ценово предложение следва да съдържа индикативна стойност без включен ДДС и с включен ДДС, да е съобразено с изискванията на Възложителя в техническо задание и да включва всички разходи за изпълнение предмета на поръчката.
Подадените индикативни оферти не са обвързващи по никакъв начин за лицата, които са ги подали и нямат връзка с евентуалното участие на същите лица в процедурата по възлагане на поръчката. Подаването на индикативна оферта не е пречка лицето да участва в процедурата по възлагане, тъй като възложителят ще предприеме необходимите действия по чл. 44, ал. 3 от ЗОП, гарантиращи равнопоставеност на всички участници в процедурата по възлагане. Следва да имате предвид, че постъпилите индикативни оферти и всяка друга информация, получена в резултат от тези пазарни консултации, ще бъдат публикувани на Профила на купувача на Басейнова дирекция „Черноморски район“ в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“ (ЦАИС ЕОП).
Провеждането на настоящите консултации целят единствено проучване на пазара и обективно определяне на прогнозната стойност на поръчката.
Оферти (съдържащи само попълнен образец на Индикативна ценова оферта) могат да се подават всеки работен ден от 09:00 часа до 17:30 часа в деловодството на Басейнова дирекция „Черноморски район“ на адрес: гр. Варна, п.к. 9000, ул. „Александър Дякович”  №33 лично или чрез пощенска или друга куриерска услуга на посочения адрес, както и на ел. адрес: bdvarna@bsbd.bg, като в този случай, офертата следва да е подписана с квалифициран електронен подпис (КЕП).
Офертите следва да бъдат представени в срок до 17:30 часа на 01.10.2024 г.
Валидността на офертите е 6 месеца от подаването им.

Приложение:
1. Техническо задание;
2.  Образец на индикативна ценова оферта.
 

URL: https://app.eop.bg/today/428254

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД