Пазарни консултации

Обявлението е в архива.
5326975

Публикувана на: 20.11.2023

Краен срок: 27.11.2023

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

ОБЯВА ЗА СЪБИРАНЕ НА ИНДИКАТИВНИ ОФЕРТИ
на основание чл. 44 от ЗОП – "Пазарни консултации"


УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
Висшият съдебен съвет отправя покана до всички заинтересовани лица за участие в пазарни консултации за предоставяне на оферти във връзка с организиране и провеждане на обществена поръчка с предмет: Подновяване на софтуерна осигуровка за съществуващи лицензи  Cisco Any Connect за осигуряване на VPN свързаност (отдалечен достъп) за работа с ЕИСС на магистрати извън съдебните сгради.

При спазване на чл. 44 от Закона за обществените поръчки с настоящата обява провеждаме пазарни консултации за събиране на индикативни оферти с предмет: Подновяване на софтуерна осигуровка за съществуващи лицензи  Cisco Any Connect за осигуряване на VPN свързаност (отдалечен достъп) за работа с ЕИСС на магистрати извън съдебните сгради.
 

  • Пълно описание на предмета на обществената поръчка:
  • През м.Декември 2020г., Висш съдебен съвет е взел решение за отдалечена работа/отдалечен достъп до „Единната информационна система на съдилищата“ извън съдебните сгради.
                Решението за отдалечен достъп е взето след извършен анализ относно вариантите, които биха били приложими за отдалечена работа. Приложен е следният вариант:
                Отдалеченият достъп се осъществява с хардуер и софтуерни продукти, които са платени. VPN достъпът се осъществява от лиценз за сигурна мобилност Cisco Any Connect.
                Cisco Any Connect – предоставя на отдалечените потребители силно защитен достъп до корпоративната мрежа от всяко устройство, по всяко време и на всяко място, като същевременно защитава организацията.

    Характеристики на Cisco Any Connect:

    • Защита достъпа до вашата VPN  връзка и постигане на видимост на устройствата, с многофакторно удостоверяване, за проверка на потребителите;
    • Блокиране на атаките, като се наблюдава всяка крайна точка;
    • Достъп отвсякъде;
    • По-голяма видимост;
    • Цялостна защита;
    • Опростено управление и използваемост;

                2. Обхват на услугата - Подновяване на софтуерна осигуровка за съществуващи лицензи  Any Connect за осигуряване на VPN свързаност (отдалечен достъп) за работа с ЕИСС на магистрати извън съдебните сгради.”
    Изпълнителят следва да осигури поддръжка на съществуващите вече лицензи за период от 36 месеца (3 години) . Работоспособността на съществуващите лицензи следва да е 24/7 без прекъсване.
    След подновяване на лицензите при необходимост от конфигуриране същите следва да бъдат предоставени на Изпълнителя  по договор ВСС-495/16.01.2019г. „Информационно Обслужване“ АД за конфигуриране и пускане в експлоатация.
    3. Заинтересованите лица (участници) в обществената поръчка следва да отговарят на следните минимални изисквания:
    Заинтересованите лица (участници) следва да отговарят на следните минимални изисквания:
     През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, да са изпълнили минимум една дейност (услуга), която е идентична или сходна с предмета на възлаганата услуга.
     Под дейност (услуга), идентична или сходна с предмета на възлаганата услуга, следва да се разбира дейност (услуга) „Подновяване на софтуерна осигуровка за съществуващи лицензи Any Connect за осигуряване на VPN свързаност.
    Под „изпълнена услуга“ се разбира такава, която независимо от датата на сключването/възлагането й, е приключиш в посочения по-горе период.

     При подаване на офертата заинтересованите лица (участници) представят Списък на дейностите/услугите, които са идентични или сходни с предмета на възлаганата услуга, с посочване на стойностите, датите получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
       Участниците следва да прилагат стандарти за управление на качеството, като при подаване на офертата представят следните сертификати:
    -да прилагат внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2ХХХ или еквивалент с обхват на сертификацията: услуги в областта на информационните технологии или еквивалент:
       -да прилагат внедрена система за управление на сигурността на информацията по стандарт БДС EN ISO/IEC 27001:2ХХХ или еквивалент;
    В случай на подписване на договор, преди подписването му се представят валидни сертификати по съответните стандарти (заверени копия). Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, които е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, аз. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато лицето не е имало достъп до такива сертификати и е нямало възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи лицето трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
    4. Срок на изпълнение: 36 месеца, считано от датата на подписване на договора. Изпълнението на по договора следва да започне, считано от 15.12.2023 г.
    5. Критерий за възлагане: най-ниска цена.
    6. Прогнозна стойност: 10 000 лв. без вкл. ДДС или 12 000 с вкл. ДДС.
    В случай че подадените оферти, които надвишават законовия праг, предвиден за директно възлагане съгласно чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП, възложителят ще използва офертите, подадени в отговор на настоящата покана за целите на формиране на актуална прогнозна стойност на обществена поръчка, предмет на бъдещо възлагане, на основание чл. 44 от ЗОП. Представените в този случай стойности са с индикативен характер и не са обвързващи в случай на последващо участие при възлагане на обществената поръчка.

    Индикативните оферти следва да бъдат представени в срок до 17:00 часа на 27.11.2023 г. на следните електронни адреси: vss@vss.justice.bg и vssop@vss.justice.bg задължително и на двата адреса.


     
    Приложение: 1. Техническа спецификация.

     

    URL: https://app.eop.bg/today/343992

    Безплатен тест

    Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

    Регистрирайте се
    ТЪРГОВЕ ОТ
    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД