Пазарни консултации

Обявлението е в архива.
5282707

Публикувана на: 24.10.2023

Краен срок: 13.11.2023

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

ДО
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА

ПОКАНА

ОТНОСНО: Предоставяне на оферти за извършване на извънгаранционна поддръжка на „Електронен публичен регистър на отводите (ЕПРО)“.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Висшият съдебен съвет /ВСС/ планира да възложи услуга с предмет „Извършване на извънгаранционна поддръжка на „Електронен публичен регистър на отводите (ЕПРО)“. Пълното описание на предмета на услугата и обхвата на дейностите по нея са посочени в Техническа спецификация - Приложение № 1 към настоящата покана.

1. Пълно описание на предмета на обществената поръчка:
Предметът на обществената поръчка, за която ще се проведе проучването, е с наименование и дейност - „Извънгаранционна поддръжка на „Електронен публичен регистър на отводите (ЕПРО).“
Необходимостта от извънгаранционната поддръжка се обуславя от изтичаща гаранция по договора за изграждане на посочения регистър.
Договор № ВСС-12089/20.11.2020 г. с предмет „Разработване и внедряване на електронен публичен регистър на отводите“ е подписан на 20.11.2020 г. между ВСС и „Информационно обслужване“ АД, като срокът за гаранционна поддръжка и обслужване на разработения и внедрен „ЕПРО“, е съгласно чл. 5 ал. 3 от същия договор и предложения от изпълнителя срок (в календарни месеци), а именно 36 (тридесет и шест), считано от окончателното приемане на резултатите от изпълнението му. Окончателният двустранен приемо-предавателен протокол, удостоверяващ окончателното предаване и приемане на дейностите по разработка и внедряване на ЕПРО, е подписан на 30.07.2021 г.

2. Фактическа обосновка, налагаща разхода:
Електронният публичен регистър на отводите е разработен в изпълнение на проект „Осигуряване на софтуерна и методическа обезпеченост, и изграждане на административен капацитет на ИВСС за превенция на корупцията в съдебната власт”, Договор № BG05SFOP001-3.001-0016-C01/17.07.2016 г., процедура BG05SFOP001-3.001 „Стратегически проекти в изпълнение на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система и Стратегията за въвеждане на електронно управление и електронно правосъдие в сектор „Правосъдие“ 2014- 2020 г.” по Приоритетна ос № 3 „Прозрачна и ефективна съдебна система“ на Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020.
Електронния публичен регистър на отводите, включва исканите отводи и мотивите, с които са уважение или отхвърлени, в който да се публикува информация за съдебните актове, съдържащи произнасянето на съда по поисканите от страни по делата отводи и мотивите, с които са уважени или не, както и съдебните актове, обективиращи отводи по инициатива на съда (самоотводи). Електронният публичен регистър на отводите, следва да може да комуникира (да обменя данни по електронен път) със съществуващата система за управление на съдебните дела (ЕИСС), от която получава информация, подлежаща на публикуване в регистъра.
Поради факта, че до момента не е съществувало извънгаранционно поддържане на ЕПРО, тъй като е било в гаранционна поддръжка след създаването му, не може да се определи прогнозната стойност. Това налага и да се проведе проучване-пазарни консултации през ЦАИС ЕОП.

3. Обхват на услугата:
3.1 Извънгаранционно обслужване на системата включва:
В рамките на извънгаранционната поддръжка ще се извършва техническа поддръжка на пълната функционалност на ЕПРО.
Изпълнителят в рамките на 30-дневен срок от подписване на договора е длъжен да извърши анализ на работоспособността и евентуалните проблеми, свързани с поддръжката на ЕПРО и който следва да бъде представен на възложителя.
Извършване на процедури по поддържане в експлоатационна годност на системата, които са описани в Техническата спецификация, а именно:
- осигуряване на минимум 99% работоспособност на компонентите: база данни, системен софтуер и приложна среда, свързани с безпроблемно функциониране на „ЕПРО“;
- извършване на диагностика на докладваните проблеми с функционалността с цел осигуряване на правилно функциониране на системата; извършване на архивни копия.
- извършване на специфични заявки към базата данни по искане на Възложителя;
- отстраняване на евентуални грешки в работата на системата; консултации за разрешаване на проблеми по предложената от изпълнителя конфигурация на средата (операционна система, база данни, хардуер и мрежи), използвана от приложението на мястото на инсталация;
- възстановяване на системата и данните при евентуален срив; регулярна проверка на системата по отношение на сигурността, възникнали грешки в работата на системата, измерване на бързодействието, анализ на тенденциите на нарастване на данните и евентуални мерки за избягване на проблеми, свързани с това;
- администриране на системата на ниво Глобален администратор. Извършване на процедури, свързани с текущи настройки и преконфигурации на мета данни в системата (промяна на потребителски електронни адреси, права и други);
- актуализация и предаване на нова версия на документацията при установени явни несъответствия с фактически реализираните функционалности, както и в случаите, в които са извършени действия по отстраняване на дефекти и грешки в рамките на поддръжка;
- извършване на процедури по поддържане в експлоатационна годност на базата данни на системата;
- извършване на архивни копия;
- регулярна проверка на системата по отношение на сигурността, възникнали грешки в работата на системата, измерване на бързодействието, анализ на тенденциите на нарастване на данните и евентуални мерки за избягване на проблеми, свързани с това;
- извършване на необходими обновявания на операционна система, фреймуърка .Net и системата за управление на базата данни;
- консултиране на екипа на ВСС при наблюдението и управлението на „ЕПРО“;
- използване на система за регистриране и проследяване на проблеми, работеща в режим 24/7 и позволяваща на ограничено множество от определени потребители (системни администратори на съдилищата или други оторизирани лица) да докладват за установени нередности.

4. Срок за извършване на извънгаранционна поддръжка:
 - 24 месеца, считано от датата на подписване на договора. Изпълнението на дейностите по договора следва да започне на 31.07.2024 г.

5. Заинтересованите лица (участници) в обществената поръчка следва да отговарят на следните минимални изисквания:
5.1. През последните три години, считано от датата на подаване на офертата, да са изпълнили минимум една дейност (услуга), която е идентична или сходна с предмета на възлаганата услуга.
Под дейност (услуга), идентична или сходна с предмета на възлаганата услуга, следва да се разбира дейност по осигуряване/обезпечаване на поддръжка на информационни системи, включително на информационната им сигурност.
Под „ изпълнена услуга“ се разбира такава, която независимо от датата на сключването /възлагането й, е прикчючиш в посочения по-горе период.
При подаване на офертата съответствието с изискването се декларира от лицето, като се посочват: описание на изпълняваната/ите услуга/и съгласно изискването, стойност на услугата/ите, датата на изпълнение на услугата/ите и получател на услугата/ите.
В случай на подписване на договор, преди подписването му се представя Списък на дейностите/услугите, които са идентични или сходни с предмета на възлаганата услуга, с посочване на стойностите, датите получателите (оригинал), заедно с доказателство за извършената услуга (заверени копия).
5.2. Да прилагат внедрена система за управление на качеството по стандарт БДС EN ISO 9001:2ХХХ или еквивалент с обхват на сертификацията: услуги в областта на информационните технологии;
Да прилагат внедрена система за управление на сигурността на информацията по стандарт БДС EN TSO/IEC 27001:2ХХХ или еквивалент.
При подаване на офертата съответствието с изискването се декларира от лицето, като се посочват: номер, дата, издател и срок на валидност на издадения сертификат, стандарт и обхват на сертификацията. В случай на подписване на договор, преди подписването му се представят валидни сертификати по съответните стандарти (заверени копия).
Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, които е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, аз. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато лицето не е имало достъп до такива сертификати и е нямало възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи лицето трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.

6. Специфични изисквания към потенциалните изпълнители и изпълнението на обществената поръчка:
- избраният изпълнител следва да представи при подписването на договора гаранция, обезпечаваща изпълнението му, в размер на 5% от стойността му;
- по договора не се предвижда авансово плащане;
- плащанията ще са периодично на равни месечни вноски.

7. Критерий за възлагане:
- най-ниска цена.

8. Предложение относно възможностите за представяне на варианти в офертите, както и минималните изисквания, на които трябва да отговарят вариантите, и специалните изисквания за тяхното представяне, когато възложителят допуска варианти:
 - възложителят не допуска варианти.

9. Прогнозната стойност на поръчката, включително на обособените позиции (при наличие на такива):
По законоустановените начини и методи при анализиране на информацията относно пазарните цени, като се отчитат текущата икономическа ситуация, включително ръста на инфлация и други ценообразуващи показатели:
 - ще се определи от резултата от проведените пазарни консултации.

Възложителят запазва правото си да сключи договор с лице, подало оферта в отговор на настоящата пазарна консултация. В случай че офертата или някоя от тях надвишават законовия праг, предвиден за директно възлагане съгласно чл. 20, ал. 4, т. 3 от ЗОП, възложителят ще използва офертите, подадени в отговор на настоящата пазарна консултация, за целите на формиране на актуална прогнозна стойност на обществена поръчка, предмет на бъдещо възлагане, на основание чл. 44 от ЗОП. Представените в този случай стойности са с индикативен характер и не са обвързващи в случай на последващо участие при възлагане на обществената поръчка.
Предложенията, както и всяка друга предоставена информация, ще бъдат публично достъпни в Профила на купувача в ЦАИС ЕОП.

Във връзка с изложеното, Ви каним да подадете оферта за изпълнение на дейностите в срок до 17 ч. на 13.11.2023 г. на следните електронни адреси: vssop@vss.justice.bg и vss@vss.justice.bg (задължително и на двата ел. адреса).


ПРИЛОЖЕНИЕ: 1. Техническа спецификация.
 

URL: https://app.eop.bg/today/338674

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД