Поддръжка и обслужване на климатици, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации (ОВК)

Обявлението е в архива.
6130735

Публикувана на: 24.06.2024

Краен срок: 03.07.2024

Прогнозна стойност: - няма установена -

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - .info

ДО
ВСИЧКИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА
СЪОБЩЕНИЕ ПО ЧЛ. 20, АЛ. 4 ОТ ЗОП
ЗА СЪБИРАНЕ НА ОФЕРТИ
СТОЛИЧНА ОБЩИНА провежда обществена поръчка по реда на чл. 20, ал.4 от ЗОП с предмет: „Поддръжка и обслужване на климатици, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации (ОВК) за нуждите на Общинско предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ по обособена позиция № 1, “Поддръжка и обслужване на климатици със съдържание на хладилен агент до 3 кг. за нуждите на Общинско предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ (ОП СПТО).
1. Описание на поръчката
“Поддръжка и обслужване на климатици със съдържание на хладилен агент до 3 кг. за нуждите на Общинско предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“ (ОП СПТО).
2. Обхват на поръчката
Поддръжката и обслужването включват извършване на дейности по профилактика и обслужване, както следва:
2.1. Профилактиката (диагностика) се изпълнява 2 пъти в годината и включва следните услуги:
 проверка на електрическите връзки;
 замерване налягането на хладилен агент в системата;
 проверка на кондензни системи;
 включване в режим на охлаждане/отопление и проверка на работните параметри на климатичната система.
Заплаща се по единична цена на брой климатик с включени всички описани дейности в съответствие с посочено в оферта на участника.
Планират се минимум 2 профилактични прегледа на климатиците в обхвата на поръчката.
2.2. Обслужването се изпълнява при установена повреда при профилактиката по т. 2.1 или по заявка от страна на Възложителя и включва следните видове дейности:
 почистване на кондензни системи;
 почистване или смяна /при необходимост/ на въздушни филтри;
 дозареждане на инсталациите с хладилен агент;
 почистване на топлообменника на външно тяло; 

 почистване на топлообменника на вътрешно тяло.
Заплащането на услугите е за обслужен брой климатик, по предложена единична цена, съобразно номинална отдадена мощност на съответния климатик – под или над 12000 BTU.
2.3. Текущ/авариен ремонт и подмяна на резервни части (при необходимост и по заявка).
3. Място на изпълнение - Климатиците се намират на територията на Общинско предприятие „Столично предприятие за третиране на отпадъци“, с. Яна местност Садината, площадка „Садината“ и с. Горни Богров, местност Мало ливаде, площадка „Хан Богров“.
4. Извършване на ремонт
При възникване на повреда и/или получен сигнал от Възложителя, Изпълнителят е длъжен да извърши диагностика като изпрати екип на място, който да установи причината и степента на повредата в следните срокове:
- До 24 часа от получаване на сигнал по посочена в договора електронна поща в работни дни при възникване на аварийни ситуации. При възникване на аварии през почивни дни/официални празници, посещението на специалистите следва да се извърши в първия работен ден след заявката от 9:00 -17:00 часа;
- Време за реакция при заявка, включително и извършване на ремонт след писмена заявка от страна на Възложителя е до 3 (три) работни дни, когато ремонтът се извършва на място и не се налага транспортиране до сервизна база. Дейностите се извършват в работни дни от 9:00 часа до 17:00 часа;
- Срокът за извършване на ремонт в сервизна база на Изпълнителя е до 10 (десет) работни дни. Ремонтните дейности и профилактика следва да се извършват, съгласно предписанията на производителя за съответното оборудване.
Материалите използвани за почистване и профилактика следва да са съобразени с производствените параметри на климатиците и да не замърсяват околната среда.
Подмяната на резервните части се извършва след представяне на Възложителя, констативен протокол, изготвен от Изпълнителя, който съдържа количествата, типа на необходимите за подмяна резервни части, труд, транспортни разходи, придружен с оферта и срок за извършване на ремонта.
Изпълнението на ремонтните дейности, описани в констативния протокол и количествено-стойностната сметка се осъществяват след одобрението им от Възложителя.
При констатирана невъзможност или нерентабилност от извършване на ремонт, Изпълнителят предоставя на Възложителя констативен протокол с предложение за брак.
5. Гаранционен срок на дейностите, срок явяване при рекламации, срок за отстраняване на констатирани недостатъци
5.1. Изпълнителят гарантира качеството на извършените дейности по предмета на поръчката - поне 6 /шест/ месеца, като в течение на същия срок се задължава да извърши  отново за своя сметка в срок до 24 (двадесет и четири) часа, некачествено извършената дейност и изпълнение, след предявяване на рекламация.
5.2. Гаранционният срок на доставени и вложени от Изпълнителя резервни части е не пократък от определения от производителите им. Вложените части трябва да са нови и неупотребявани.
5.3. При рекламации на резервни части и материали, вложени при ремонта, в рамките на
гаранционния срок, Изпълнителят ги заменя с нови, изцяло за своя сметка в срок до 7 (седем) работни дни след датата на подписване на протокол за рекламация.
6. Доставка на резервни части, материали и консумативи
Доставка на резервни части, материали и консумативи, необходими за техническото обслужване и ремонт на климатиците, се извършва от Изпълнителя, като стойността е за сметка на Възложителя.
7. Документи при изпълнение на дейностите
7.1. Отчитането на поддръжката/обслужването/ремонта се извършва след представяне на двустранно подписан протокол за извършената работа, с посочване на броя и местонахождението на обслужените климатици.
7.2. Отчитането на вложените при ремонт резервни части се извършва на база:
 Двустранно подписани протоколи с посочени - вид, марка, модел, технически параметри, количество, цена - за вложените резервни части, материали и консумативи, както и отпаднали при ремонта материали и резервни части (вид, марка, модел, технически параметри, количество);
 Гаранционни карти за вложени резервни части.
7.3 Отчитането на извършените ремонтни дейности се извършва на база:
 Двустранно подписан констативен протокол за необходимостта от извършване на ремонт и спецификация на необходимото за подмяна оборудване и/или материали и консумативи с посочени подробни технически характеристики, количествено-стойностна сметка;
 Приемо-предавателен протокол за извършената дейност.
8. Срок на договора. Срокове за изпълнение.
8.1. Срок на договора - 1 (една) години или до достигане на прогнозната стойност, в зависимост кое от събитията настъпи първо.
9. Прогнозна стойност – до 30 000 (тридесет хиляди) лева, без ДДС.
10. Начин на образуване на цената: Всеки участник попълва и представя оферта в съответствие с Приложение 1 - образец на оферта, като предлага единични цени за описаните видове дейности, резервни части и консумативи. Заплащането на изпълнените видове дейности, вложени резервни части и консумативи се определят при всеки отделен/конкретен случай, съобразно установената повреда

11. Критерий за оценка на получените оферти: „най-ниска цена“.
Забележка: За оценка на офертите, комисията сумира предложените от участницитеединични цени. Полученият резултат ще се използва единствено за целите на оценката и няма отношение към стойността на договора.
Участник с най-ниска сума от предложените единични цени, ще бъде класиран на първо място. Останалите участници се класират в низходящ ред.
12. Допълнителни изисквания
 Изпълнителят се задължава да спазва чл. 18 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд.
13. Валидност на офертата
60 (шестдесет) календарни дни от крайния срок за получаване на оферти. Срокът на валидност на офертата е времето, през което участникът е ангажиран с условията на представената от него оферта.
14. Подаване на оферти:
Офертите следва да се представят съгласно приложен към настоящото съобщение образец.
Офертите следва да бъдат адресирани до: Г-ЖА НАДЕЖДА БОБЧЕВА, ЗАМ.-КМЕТ „ЗЕЛЕНА СИСТЕМА, ЕКОЛОГИЯ И ЗЕМЕПОЛЗВАНЕ“ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Начини за представяне на оферти - на е-mail: office@spto.bg или на адрес: с. Яна, местност Садината - ОП СПТО.
Офертата да съдържа сведения за участника, както следва:
1. Официално наименование на участника.
2. Фирмени данни: - седалище и адрес на управление.
3. Регистрация - Булстат /ЕИК/: ........................................................
4. Адрес за кореспонденция; телефон:................... е-mail:..................
5. Лице за контакти: длъжност................; телефон:........... е-mail:............
Само избраният изпълнител ще бъде уведомен по телефон и/или на e-mail адреса, даден за обратна връзка. Със същият ще бъде сключен писмен договор.
Във връзка с гореизложеното и при желание от Ваша страна да участвате в обществената поръчка, може да представите оферта в срок до 17.30 ч. на 03.07.2024 г.
Лица за контакт:
Николай Савов- директор на ОП СПТО, тел. 0889077071
Приложения:
Приложение №1- Образец на оферта.

Файлове:

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД