Пряко договаряне

Обявлението е в архива.
5352816

Публикувана на: 29.11.2023

Краен срок: 07.12.2023

Прогнозна стойност: 16000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Резултат

Възложител: ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ

Уникален номер на поръчката: 00171-2023-0022

Предмет и количество на настоящата обществена поръчка е „ЗИМНО ПОДДЪРЖАНЕ - СНЕГОПОЧИСТВАНЕ НА УЛИЧНАТА И ОБЩИНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ, ПО ДВЕ ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ“
Обособена позиция №1:„Снегопочистване на уличната мрежа в с.Хераково и съставните махали"
Обособена позиция №2:„Снегопочистване на общински път с маршрут „с.Пролеша - с.Хераково - м."Бобен" - гл.път Е 80, гл.път Е 80 - м."Белица".
Обектът на настоящата обществена поръчка включва извършване на дейности по  един зимен сезон: през зимен експлоатационен сезон 2023-2024 г, с цел поддържане на непрекъсната проходимост и безопасно движение на моторни превозни средства и пешеходци.
Забележка: Възложителят може да възлага изпълнението на допълнително възникнали видове работи, свързани технологично с предмета на поръчката, които не са могли да му бъдат известни към датата на откриване на процедурата, в рамките на осигурените средства.
Подробна информация за описание на предмета на поръчката се съдържа в Техническата спесификация, неразделна част от настоящата обществена поръчка
Време за реакция: Всички пътища и улици, включени в Техническата спецификация, трябва да се почистват своевременно - в срок до 60 (шестдесет) минути от подаване на съобщение от страна на упълномощено от Възложителя лице (кмет/кметски наместник/служител от общинска администрация) и/или създаването на  трудности за движението, вследствие на снеговалежи или заледявания. Когато затрудненията в пътно-транспортната обстановка от описания характер са възникнали през нощта, почистването трябва да се извърши до 05.00 часа, така че да осигури възможност за придвижване на работещите, които пътуват по маршрутите на общинската пътна мрежа.
Назначените от Изпълнителя длъжностни лица за координация и ръководство на зимното поддържане и машинистите на специализираните машини, трябва да са снабдени с мобилни телефони и да осигурят непрекъснат обмен на информация между тях и упълномощено/и от Възложителя длъжностно лице/а. Списъкът с телефонните номера се поддържа и актуализира при всяка промяна.
   При необходимост изпълнителя следва да извърши изтегляне на закъсали автомобили на разстояние до извеждането им от ситуация и при нужда съпровождано им до опорен пункт на разстояние до 2000 м. Прилага се при невъзможност от самостоятелно придвижване и при образуване на задръствания по улици и пътища, и при опасност от възникване на ПТП.
       Изпълнителят е длъжен да информира своевременно оправомощените представители на възложителя за потвърждаване началото на дейностите по снегопочистване, съответно за тяхното приключване. За извършени дейности без заявка от възложителя или упълномощено от него лице няма да бъдат признавани извършените дейности (дата и обем), представени от изпълнителя.
      Възложителят има право да извършва проверки относно състоянието на техниката и техническия персонал на Изпълнителя, на дейностите.
       Констатациите за непълно, некачествено и забавено изпълнение се извършват в двустранни протоколи, съставени и подписани от представители на двете страни по договора.
        Получени сигнали и жалби от граждани за некачествено извършена работа се препращат от Възложителя към Изпълнителя. Изпълнителят предприема коригиращи действия в срок до 60 минути и уведомява Възложителя.
Упълномощеното длъжностно лице, кметове и кметски наместници на населените места подават сигнали за нарушения и/или при необходимост от коригиращи действия до длъжностно лице, определено от Изпълнителя за координатор на зимното поддържане.
След анализ на метеорологичната обстановка и прогнозиране настъпването на опасни или особено опасни метеорологични явления, избрания за Изпълнител на обществената поръчка създава необходимата организация за своевременно реагиране, като се стреми да постигне оптимално време за реакция, за всички специализирани машини, с които извършва снегопочистването.
При възникване на крайна необходимост - застрашен човешки живот, липса на хранителни продукти и питейна вода и други неотложни нужди, Възложителят възлага изпълнение на услугата за конкретното направление. При особено продължителни снеговалежи снегопочистването да се извършва периодично, като едновременно се извършват основните работи по опесъчаване и разпръскване на инертни материали и химични вещества.
Употреба на инертни материали и техническа сол се допуска след съгласуване с Възложителя при:

  • общо обледяване в резултат на поледица;
  • пътни участъци на стръмни, тесни и характерни места;
  • при заледяване на пътната настилка без снеговалеж при температури под -10 градуса;
  • при влажно и мокро пътно покритие и при спадане на температурите до + 1 градус;
  • може да се пристъпи към превантивно разпръскване на инертни материали и химически вещества.

    При необходимост възложителят си запазва правото да възлага снегопочистване на пътни участъци, свързани с конкретни нужди на населението, в рамките на стойността на договора.
Настилката трябва да бъде почистена в цяла ширина, включително площадките за аварийно спиране, уширенията в района на кръстовищата с останалите пътища, подходите към бензиностанциите и другите крайпътни обслужващи обекти.
Снегопочистването в град Божурище започва приоритетно по централната улица и улици без оглед на категорията, водещи до здравни, детски и учебни заведения.
 Почистване на уличната и пътната настилка от сняг включва отстраняване на снежната покривка, чрез последователно изтласкване на снега от оста на пътя към бордюрите или банкетите.
В зоните на пътните кръстовища, за да се осигурят необходимите условия за безопасност на движението, следва да се отстранят всички снежни маси върху тротоарите, които пречат или намаляват видимостта.
Снегопочистването и опесъчаването да се извършват при спазване на Техническата спецификация на АПИ от 2009 г., Закона за движение по пътищата.
 

URL: https://app.eop.bg/today/345744

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД