Публично състезание

Обявлението е в архива.
5416059

Публикувана на: 21.12.2023

Краен срок: 11.01.2024

Прогнозна стойност: 250000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ТРОЯН

Уникален номер на поръчката: 00151-2023-0066

Авариен ремонт на клетка 3 на Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци.
Предметът на настоящата поръчка предвижда изпълнение на авариен ремонт на клетка 3 на Регионално депо за неопасни отпадъци на общините  Троян и Априлци. Вследствие интензивни дъждове формирали голям повърхностен отток, гравитиращ към отводнителна канавка - юг е разрушено покритието на същата в началото на Клетка №3. Канализираният воден поток прелива извън отводнителната канавка, подкопава и разрушава закотвящата канавка на ДИЕ (Долен изолационен екран), свлича ДИЕ в югоизточния участък на Клетка №3. Компрометираният участък е с площ 4дка.
За реконструкция на компрометираните съоръжения е необходимо да се извършат следните дейности:
1)         С цел улавяне и канализиране на повърхностния отток гравитиращ от съседните на имота терени се предвижда да се изгради видим бетонов бордюр по десният ръб на съществуващият експлоатационен път с размери на отделния елемент 18/35/50 см, като на определени места така канализираният отток се доведе безопасно до отводнителна канавка-юг в обхвата на клетка №3 с помощта на бетонови улеи по откоса.
2)         С цел по-ефективна поддръжка на отводнителната канавка в компрометирания участък се предвижда замяна на покритието на същата със стоманобетонови корита ЕО-1-100. За обезпечаване безопасни скорости на водния поток в отводнителната канавка (с промененото покритие) се налага изграждане на 17 бр. бетонови прагове , както и изграждане на нов надлъжен отводнител от ст.б тръби с диаметър DN/ID 800 в обхвата на рампата на клетка №3, като втока на същия се предвижда да бъде правоъгълна монолитна шахта със светли размери 2/2м и утаителна част с височина 20см. За бързото и безопасното отвеждане на водния поток от отводнителна канавка – юг се предвижда нов напречен отводнител №1-дясно, намиращ се преди ( съобразно посоката на водния поток) съществуващия напречен отводнител. Предвижда се новоизградения напречен отводнител да бъде тип батерия – две тръби PP – B, SN8, DN/ID500, като водните количества след оттока на напречния отводнител се отвеждат с помощта на бетонови улеи по откоса до съществуващо заустване в дерето.
3)         Възстановяването на ДИЕ (Долен изолационен екран) в компрометирания участък се предвижда да се извърши съгласно основният инвестиционен проект като закотвянето на геосинтетичните материали се извърши като изрично се съблюдава дълбочината на закотвящата канавка (по детайл от основния проект) и доброто уплътняване. Новообразуваните каверни по ската се запълват със земни почви и се уплътняват преди полагане на ДИЕ в компрометирания участък.
Изпълнението на предмета на настоящата обществена поръчка е съгласно Техническата спецификация.

URL: https://app.eop.bg/today/350160

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД