Публично състезание

Обявлението е в архива.
6144128

Публикувана на: 28.06.2024

Краен срок: 26.07.2024

Прогнозна стойност: 701972.50 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА КРУМОВГРАД

Уникален номер на поръчката: 00467-2024-0025

За обекта предмет на обществената поръчка има изготвен и одобрен инвестиционен проект, който ще е неразделна част от документацията за обществената поръчка. Техническата спецификация, свързана с изпълнението на СМР, е описана и рамкирана в инвестиционния проект, както по отношение на вида и спецификацията на отделните използвани материали, така и по отношение на начина и технологията на изпълнение. С оглед на което, по отношение на техническите спецификации за изпълнение на настоящия обект, следва да бъдат използвани тези посочени в инвестиционния проект и КСС, които са част от настоящата документация.
Строежът е ПЪРВА ГРУПА, ПЕТА КАТЕГОРИЯ съгласно ЗУТ и Наредба № 1 за номенклатурата на видовете строежи.
Съгласно действащите разпоредби в предмета на поръчката е включено и изработването от изпълнителя на част ПБЗ и част ПУСО за обекта.
В УПИ I, кв.76 е разположен спортен център, който включва закрита спортна зала, обслужваща сграда, футболно игрище, открити спортни многофункционални игрища, открита спортна площадка за мини футбол, зрителски трибуни към игрищата, лекоатлетическа писта и други открити спортни площадки.
Предвижда се изграждането на многофункционална зала като надстройка на съществуващата обслужваща сграда.
Новопроектираната надстройка включва многофункционална зала, преддверие и обслужващо помещение. Тя е с площ от 490 кв.м и повтаря контура на първия етаж, като от изток е предвидено разширение с цел осигуряването на достъп до многофункционалната зала директно отвън от прилежащия тротоар. Запазва се достъпът от първото ниво чрез еднораменната стълба, която става вътрешна и отворена към преддверието на залата.
Многофункционалната зала ще се използва като тренировъчна от спортистите в комплекса за различни видове спортове. Не се предвиждат трибуни за зрители. Максималният капацитет на трениращите е до 50 човека. Предвидени са 2 броя евакуационни изхода.
Залата ще използва обслужващите площи и съблекалните, които се намират на първото ниво.
Обслужващата сграда е разположена в североизточната част на имота на регулационната граница.
Основният обем на надстройката е с необходимата височина за изпълнението на многофункционална зала. По-ниският обем от изток включва част от преддверието пред залата и обслужващото помещение, оформя козирка пред посетителския вход откъм тротоара, а покривът му е предвиден за разполагане на външни ОВиК тела.
За фасадното оформление на надстройката са използвани термопанели и окачена стъклена фасада. Предвидена е необходимата топлоизолация по част Енергийна ефективност и работни детайли. Покривът на двата обема е плосък и е решен с PVC хидроизолационна мембрана върху минерална вата 100 кг/кв.м 150 мм по част Енергийна ефективност и LT ламарина.
Предвидена е защита на металната конструкция чрез покритие с пожарозащитен състав до изискванията на III степен на огнеустойчивост.
Подът в залата е решен с PVC спортна настилка, а в останалите помещения е предвиден износоустойчив гранитогрес.
Пожарната безопасност на обекта е изпълнена съгласно наредба № Iз-1971 за Строително-техническите правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар. Предвидено е евакуационно осветление и указателни противопожарни и евакуационни табели.
Достъпът до спортния комплекс за хора в неравностойно положение се намира в северния ъгъл на имота откъм ул.“Ахрида„ и е изпълнен чрез рампа с подходящия наклон. Новопроектираната многофункционална зала е достъпна директно от прилежащия тротоар откъм ул.“Ахрида„.
Транспортният достъп до спортния комплекс се намира от югозападната страна на имота.
В проекта е предвидена принудителна вентилация чрез 2 броя аксиални вентилатора. Отоплението и охлаждането на многофункционалната зала е чрез 4 броя климатика сплит система тип колонни. Външните климатични тела са разположени на покрива на ниския обем.
Предвидените осветителни тела са съобразени с функцията на помещенията.
На североизточната и северозападната фасади е предвидено скрито фасадно осветление по архитектурен детайл, което преминава и под козирката над входа.
Покривите са плоски и ще се отводняват посредством воронки и скрити вътрешни водосточни тръби, които се свързват с изпълнената канализация на първия етаж.
 

URL: https://app.eop.bg/today/406325

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД