Публично състезание

Обявлението е в архива.
5262854

Публикувана на: 26.09.2023

Краен срок: 26.10.2023

Прогнозна стойност: 96000.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА МАДЖАРОВО

Уникален номер на поръчката: 00548-2023-0009

Зимното поддържане на общинската пътна мрежа и на улиците в населените места на територията на Община  Маджарово включва комплекс от мероприятия, насочени към
премахване ипи ограничаване на неблагоприятното влияние на снега и леда върху условията на движение през зимния период. То се изразява в снегопочистване и опесъчаване на пътните платна, снегоизвозване, събиране и предаване на информация за съетоянието на пътната мрежа. Изготвяне на оперативен план за зимното поддържане, снегопочистване и опесъчаване.
Предвижда се извършване на следните видове работи:
• 3имното поддържане - състоящо се в изкърпване на образували се опасни дълбоки дупки в асфалтовата настилка по общинските пътища с дълбочина от 4 до 6 см и ремонт и възстановяване на банкети и почистване на водостоци. Този вид работа се възлага от Възложителя при нужца, като предварително се замерва квадратурата на пътища, банкети и водостоци, по които е необходимо спешно да се възстанови безопасното движение на пътни превозни средства при зимни условия. Изкърпването може да се извърши със студени и/или топли асфалтови смеси;
• Снегопочистване включващо почистване от снежна покривка на общинските пътища от Община Маджарово — механизирано почистване от сняг на пътните и уличните платна, което ще се извършва със специализирана текника, която да не допуска затрупване на странични пътища и улици. Изпълнителят е длъжен да представи в офертата вида и броя на специализираната техника, необходима зa изпълнение на тази по вид дейност, а също така и схема за разполагане на техниката на определени места от обелужваната територия с оглед по-бърза реакция при силни снеговалежи. Снегопочистването да се извършва с автомобили с прикачени предни rребла с гума за почистване на сняг; трактори и булдозери, снабдени със съоръжения с тласкащо действие /гребла с гума, предназначени за почистване на сняг/. Не се допуска наличие на сняг на кръстовищата; както и ограничаване на видимостта от купчини сняг. При снегопочистването не се допуска стесняване на пътя. Всички магшини трябва да бъдат оборудвани със сигнализация за работа при лоши метеорологични условия.
• Опесъчаване, извършващо се на опасните и затрудняваши движението участъци от общинските пътища — механизирано опесъчаване и обработка на заледени участъци от пътната мрежа с пясъко-солени смеси. Изпълнителят е длъжен да предетави в офертата вида и броя на специализираната техника, необходима за изпълнение на тази по вид дейност. В борбата със зимната хлъзгавост по пътищата да се използват следните материали за пясъко-солсна смсс: промишлена сол (натриев хлорид) и пясък. Пясъкът (промит и пресят) за пясъко-солената емес трябва да отговаря на следните изисквания за качество: формата на зърната „кубична"; максимален размер на зърната 4 мм; съдържание на бучки глини и ронливи зърна — не се допуска; съдържание на отмиваеми частици по малко от 5%. Пясъкът и солта предварително се смесват, като съотношението е 150-200 кг сол на 1 м3 nясък. Минералните материали трябва да се разпръскват по цялата ширина на платното за движение.
 

URL: https://app.eop.bg/today/332203

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД