Публично състезание

Обявлението е в архива.
6096941

Публикувана на: 11.06.2024

Краен срок: 03.07.2024

Прогнозна стойност: 2435561.88 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА БОЖУРИЩЕ

Уникален номер на поръчката: 00171-2024-0008

"ИНЖЕНЕРИНГ (ПРОЕКТИРАНЕ, СТРОИТЕЛСТВО И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА АВТОРСКИ НАДЗОР) ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ОБЕКТ: МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СРЕДА В СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПКРАКЧИЕВ", ГР. БОЖУРИЩЕ“

Фазата на проектиране е изготвяне на „Технически проекти“ по отделни части, съобразно обследване за енергийна ефективност с определени необходимите енергоспестяващи мерки в съответствие с нормативните изисквания за енергийна ефективност по реда на ЗЕЕ, техническото обследване на сградата, вкл. модернизацията на образователната среда в Средно училище „Летец Христо Топракчиев“, гр. Божурище“, което следва да се преустрои в начално училище.“ Проектът се съгласува със съответните компетентни институции и служи за издаване на разрешение за строеж. Съдържанието на инвестиционния проект да съответства на изискванията на Наредба № 4 от 21 май 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на строителството, съгласно одобрения технически проект, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове за неговото прилагане и подписване на всички актове и протоколи по време на изпълнение на СМР, съгласно ЗУТ и Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, посещение на обекта (строежа) по време на авторския надзор, консултации на строителната площадка при изпълнение на обекта, извършване на допустими от закона промени в проекта, чрез отразяване в екзекутивни чертежи при необходимост, както и изпълнение на одобрено предложение за изпълнение на инвестиция с наименование „Модернизация на образователна среда в СУ „Летец Христо Топракчиев“ град Божурище и изисквания на процедура за предоставяне на средства по Механизма за възстановяване и устойчивост - BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда“, стълб „Иновативна България“, компонент 1 „Образование и умения“, Инвестиция 2 „Модернизация на образователната инфраструктура по договор № BG-RRP-1.007-0171.
Изпълнението на дейностите трябва да съответства на изискванията на ЗУТ и всички подзаконови актове към него, Закона за предучилищното и училищното образование и всички подзаконови актове към него, вкл. Наредба №9 от 19.08.2016г. за институциите в системата на предучилищното и училищното образование (издадена от министъра на образованието и науката), Наредба №РД-02-20-3 от 21.12.2015г. за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата (издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството), Наредба №10 от 01.09.2016г. за организация на дейностите в училищното образование (издадена от министъра на образованието и науката), Наредба №РД-02-20-2 от 26.01.2021г. за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията (издадена от министъра на регионалното развитие и благоустройството), Насоките за модернизация на физическата среда в училищата, посочени в Приложение № 1 към чл.9 от Наредба №24 от 10.09.2020г. за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие (Наредба №24/2020г.), издадена от министъра на образованието и науката и министъра на здравеопазването, при спазване на законовата и подзаконовата нормативна уредба в областта на изискванията към физическата среда в училищното образование.
Изпълнителят следва да изпълни строително-монтажни работи обект: „Модернизация на образователната среда в СУ "Летец Христо Топкракчиев", гр. Божурище“, съобразявайки се с изготвения Технически проекти, описаните и oстойностени видове СМР в количествено стойностни сметки, в това число да  изготви цялата необходима документация по време на строителството, съгласно Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.
Изпълнението на строително-монтажни работи следва да бъде извършено съобразно одобрения инвестиционен проект и при спазване на изискванията на всички действащи към настоящия момент закони, правилници и нормативи, касаещи изпълнението на обекти от такъв характер.
 

URL: https://app.eop.bg/today/388716

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД