Публично състезание

Обявлението е в архива.
6144051

Публикувана на: 28.06.2024

Краен срок: 18.07.2024

Прогнозна стойност: 10179.32 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Доставки

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЩИНА ВРАЦА

Уникален номер на поръчката: 00814-2024-0043

Обособена позиция № 1 – „Доставка на лятно и зимно работно облекло, включено в списъка по чл. 12, ал. 1, т. 1 от ЗОП, за нуждите на ОП „ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ” гр. Враца“ – с прогнозна стойност в размер на 2 637,72 лева (две хиляди шестстотин тридесет и седем лева и седемдесет и две стотинки) без включен ДДС.
Обособената позиция е със следният обем: Артикули и количества:

  • Памучни тениски         -    68 броя;
  • Зимна шапка                 -    34 броя;
  • Летен панталон жени  -    11 броя;
  • Летен панталон мъже  -    23 броя;
  • Зимен панталон жени  -    11 броя;
  • Зимен панталон мъже  -    23 броя.

Обособена позиция № 2 – „Доставка на специализирано работно облекло и обувки за персонала на детски ясли № № 2, 5 и 6, включено в списъла по чл. 12, ал. 1, т. 1 от ЗОП“ – с прогнозна стойност в размер на 7 541,60 лева (седем хиляди петстотин четиридесет и един лева и шестдесет стотинки) без включен ДДС.
Обособената позиция е със следният обем:
-           Дамска медицинска туника            - 82 броя;
-           Дамски медицински панталон       - 77 броя;
-           Медицински обувки                       - 80 броя.

Количествата са ориентровъчни и възложителят си запазва правото да заявява необходимите му количества, до размера финансовите средста, за които е постигнато съгласие в договора за възлагане на обществената поръчка.
ВАЖНО! Обществената поръчка е запазена от възложителя за възлагане на специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания или за стопански субекти, чиято основна цел е социалното и професионалното интегриране на хора с увреждания или на хора в неравностойно положение, на основание чл. 12 от ЗОП, предвид това, че артикулите са включени в Списъка на стоките и услугите по чл. 12, ал. 1, т. 1 от ЗОП, утвърден с ПМС № 591/18.07.2016 г.
При възлагане на обществената поръчка, която е запазена от възложителя, могат да участват лица, при условие че най-малко 30 на сто от списъчния им състав е от хора с увреждания или такива в неравностойно положение. Лицата по чл. 12, ал. 1, т. 1 от ЗОП трябва да са регистрирани като специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания най-малко три години преди датата на откриване на конкретната процедура за възлагане на обществена поръчка (чл. 12, ал. 5 от ЗОП). Специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания могат да участват в обществената поръчка, при условие че могат да изпълнят най-малко 80 на сто от нейния предмет със собствени машини, съоръжения и човешки ресурс. За изпълнение на условието те могат да ползват подизпълнители или да се позовават на капацитета на трети лица, ако подизпълнителите или третите лица са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания (чл. 12, ал. 6 от ЗОП). При определянето на ресурса по чл. 12, ал. 6 от ЗОП в обема на собствения ресурс се включват необходимите разходи за суровини и материали, енергия, горива, водоснабдяване, лицензи и други подобни, независимо че доставчиците им не са специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания. Не е налице изпълнение на дейности със собствено производство или ресурс, когато специализирани предприятия или кооперации на хора с увреждания предоставят на възложителя без съществена допълнителна преработка стоки, доставени от други лица.
В случай че участник е специализирано предприятие или кооперация на хора с увреждания следва да бъде вписан като такъв в съответния Регистър на специализираните предприятия или кооперации на хора с увреждания към Агенцията за хора с увреждания или аналогичен регистър в държава – членка на Европейския съюз.
В процедура за възлагане на запазена поръчка могат да участват и други заинтересовани лица. Когато в процедура са подадени оферти както от лица, за които тя е запазена, така и от други лица, първо се разглеждат офертите на лицата, за които обществената поръчка е запазена. Офертите на останалите лица се разглеждат само ако няма допуснати оферти на лица, за които обществената поръчка е запазена.

Забележка.
На основание чл. 181, ал. 2 от ЗОП председателят на комисията декриптира офертите и отваря ценовите предложения заедно с документите по чл. 39, ал. 2 и ал. 3, т. 1 от ППЗОП. Действията на комисията по разглеждане, оценка и класиране на офертите ще се извърши по реда на чл. 61, ал. 1, изречение първо, и ал. 2, 3 и 4 от ППЗОП.

URL: https://app.eop.bg/today/397608

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД