Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
6116393

Публикувана на: 18.06.2024

Краен срок: 01.07.2024

Прогнозна стойност: 68454.05 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Услуги

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ИНСТИТУТ ПО ОКЕАНОЛОГИЯ

Уникален номер на поръчката: 01142-2024-0002

Предмет на обществената поръчка: предоставяне под наем на плавателен съд - риболовен кораб за научноизследователски цели със следното риболовно оборудване: предоставяне под наем на плавателен съд - риболовен кораб за научноизследователски цели с квалифициран екипаж и със следното риболовно оборудване: бийм трал със следните характеристики - размер на гредата – 5м; дънен трал с със следните характеристики – дължина на трала между 40 и 45 м; апаратура за риборазузнаване, за провеждане на „Пилотен проект за разработване на подобрени риболовни уреди и тестване в морето“ по проект „Декарбонизация на риболовния флот в Средиземно и Черно море – DecarbonYt” пред българския бряг на Черно море за 2024 година, (цел на проекта: тестване на ефективността и въглеродния отпечатък при използването на конвенционални и модифицирани риболoвни уреди, инсталация на система и сензори за измерване и отчитане на въглеродни емисии и консумация на гориво). Техническите параметри на плавателният съд са подробно описани в Приложение № 1 – Техническа спецификация и са съобразени с конкретните морски условия и изискванията към кораба и оборудването, както и условията на проекта за извършване на специфични научноизследователски дейности.
Ориентировъчно количество и обем на работата: Плавателният съд ще бъде използван за провеждане на научни изследвания, включващи тестване на работата на конвенционални и модифицирани трални риболовни уреди: дънен (ОТВ) и  бийм трал (ТВВ) във вътрешните морски води, както и модифицирани такива (според концептуалната рамка на заложените в проекта експериментални тралирания), териториалното море и прилежащата зона на Република България в рамките на 10 дни в периода м. юли до м. август 2024 г. вкл. и 10 дни в периода м. септември до м. октомври 2024 г. вкл.  (при подходящи метеорологични условия за провеждане на експериментите) при срок за изпълнение на договора до 31.12.2024 г. вкл. Плавателния съд следва да бъде на разположение 24 часа, като работният ден е с продължителност от 8 ч., в светлата част на денонощието и в рамките на работен ден следва да бъдат изпълнени не по-малко от 3 експериментални тралирания. Възложителят запазва правото си да използва кораба в извънредни ситуации (извън уточнения график) при необходимост.
 

URL: https://app.eop.bg/today/401166

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД