Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
6367857

Публикувана на: 26.09.2024

Краен срок: 07.10.2024

Прогнозна стойност: 296837.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: РАЙОН "КРЕМИКОВЦИ"

Уникален номер на поръчката: 01261-2024-0015

Техническо задание: Спортно игрище
Игрището е решено като правоъгълник, към който води алея с трайна настилка. Игрището се огражда с предпазна мрежа и игралното му поле се разчертава съгласно правилата на съвременния футбол. Игрището се изпълнява с изкуствено тревно покритие, като игралните полета са предвидени със същото покритие, но в бял цвят. Теренът се изкопава на дълбочина 50 см и в така получения изкоп се насипва и уплътнява трошен камък в три слоя: фракция 22-45 мм в слой 25 см, фракция 11-22 мм в слой 15 см, фракция 0-4 мм в слой 5 см. Между почвената основа и най-долния слой се полага нетъкан геотекстил, а най-горният слой се нивелира с лазерна техника преди полагането на изкуственото тревно покритие. По контура на игрището се полагат линейни отводнители за гравитачно отвеждане на повърхностните дъждовни води. Външно на отводнителите се полага ивица от легнали бетонни бордюри 10х25х50 см на 3 см циментов разтвор без фуга. Игрището се оборудва с две футболни врати 5х2 м. Вертикалните греди на вратите се монтират в бетонни фундаменти под нивото на готовото покритие по детайл на производителя. Оразмеряването на игрището е съгласно действащите стандарти на съвременния футбол, като дизайнът на игралните полета е пресъздаден прецизно.
Дренажна система
За нуждите на отводняването на игрището се изгражда дренажна система. Дренажната система се състои от дренажни тръби, които преминават под игрището, канализационни тръби, които преминават по контура на игрището и ревизионни шахти, където дренажните тръби се включват в трасето на канализационните. За отвеждане на евентуалните повърхностни води, по контура на изкуствената тревна настилка се полагат линейни отводнители, които се заустват в споменатите ревизионни шахти на дренажната система. Използват се дренажни тръби Ø90 мм и канализационни тръби Ø160х3.2 мм. Ревизионните шахти са с размер 50х50х100 см, като на някои места може да се наложи да се използват 50х50х120 см. Дренажните тръби се разполагат успоредно една на друга през осово разстояние 636 см. Линейните им трасета се изкопават в дъното на изкопа със сечение 20х30 см. Преди да се положат въху пясъчно легло, дренажните тръби се увиват в геотекстил. Дренажните тръби имат наклон 0.4%. Канализационните тръби имат наклон 0.4% в посока към югозападния ъгъл на игрището (където естественият терен е най-нисък) и впоследствие към дренажната яма, ситуирана извън обхвата на игрището.
Предпазна ограда
По контура на игрището от всички страни се монтира предпазна спортна ограда. Целта на оградата е да спре и задържи топката в игрището в случай на неточно подаване. Конструкцията на оградата се състои от стълбове – стоманен профил 100х100х4 мм с видима височина 4.0 м и хоризонтални стоманени профили 60х60х4 мм, съответно в горния и долния край на стълбовете. Шест от стълбовете по дългите страни на оградата са със сечение 120х120х4 мм и с видима височина 6.0 м и върху тях се монтират прожекторите за осветление. Осем от стълбовете по късите страни на оградата също са със сечение 120х120х4 мм и с видима височина 6.0 м за монтаж на по-висока мрежа зад вратите. Стоманените стълбове се монтират в армирани бетонни фундаменти 60х60х90 см, изпълнени на нивото на терена непосредствено до контура на игрището. Стълбовете са разположени през 3.00 м осово, като в ъглите на оградата конструкцията е подсилена с наклонени подпори. Всички стоманени части на оградата се заваряват една към друга на място. По готовата конструкция се закрепва предпазна мрежа – синтетична плетена мрежа Ø4 мм с квадрат 100х100 мм. Мрежата се захваща за профилите с полиетиленови кабелни връзки, т. нар. свински опашки или с тел. По целия периметър на оградата се монтира допълнителна поцинкована мрежа на височина 1.8 м, която да поема силните удари на топката при игра на футбол. По същата причина стълбовете на оградата зад двете врати са заложени с по-голяма височина и там мрежата е по-висока от останалата част на оградата. В оградата е заложена двойна врата – портал с размер 2 х 3 м (светъл отвор 2.70 м), изработен от стоманен профил 50х50х4 мм и електрозаварена мрежа съгласно приложения детайл. Във вратите са заложени и брави, за да могат да се затварят и заключват.
Площадка с трибуни
Непосредствено до северозападната от тъч-линия се ситуитра малка площадка, в която се разполагат трибуни за треньорите, резервните играчи и (евентуално) публика. Площадката е с размери 17.40 х 2.25 м, оградена от легнали бетонни бордюри. Отлива се от бетонна плоча с дебелина 10 см и армировъчна мрежа Ø8, квадрат 200х200 мм. Застила се с ударопоглъщаща настилка от каучукови плочи 40х40х3 см. В площадката се полагат общо 6 еднакви трибуни със стоманена конструкция и пластмасови седалки. Трибуните не се монтират, а просто се поставят върху настилката и при нужда могат да се разместват или отстраняват от игрището. Всяка от трибуните има по 8 седалки, като общият капацитет на всички 6 трибуни е 48 места. В този участък предпазната ограда обикаля площадката с трибуните, като между площадката с трибуните и игралното поле ограда няма.
Осветление
 Физкултурната площадка е оборудвана с осветление, за да може да се ползва и през тъмната част на денонощието. На шест от стълбовете на оградата се разполагат по три LED прожектора, като тези стълбове са и по-високи – с видима височина 6.0 м. В тях се полага ел. кабел в гофрирана тръба, като захранващият кабел преминава в подземно трасе. Стълбовете, на които се монтират прожектори, следва да се заземят. Системата за осветление е подробно разработена в част Електрическа.
     Пешеходен подход
     Достъпът до площадката се осъществява по пешеходна алея с широчина 2.40 м, застлана с тротоарни плочи 40х40х5 см, положени на земно-влажен разтвор върху основа от уплътнен трошен камък. Алеята е кантирана с бетонни бордюри 10х25х50 см. И алеята, и порталът са достатъчно широки, за да може в случай на нужда да преминава техниката, необходима за поддръжка на настилката на физкултурната площадка. Никъде в и около площадката не са заложени стъпала. Целият обект представлява 100% напълно достъпна среда.
 

URL: https://app.eop.bg/today/429136

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД