Събиране на оферти с обява

Обявлението е в архива.
6102943

Публикувана на: 12.06.2024

Краен срок: 25.06.2024

Прогнозна стойност: 297104.00 BGN

Бази данни:

  • - България

Категории:

  • - Строителство

Видове обявления:

  • - Обявление (всички видове)

Възложител: ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ - ХАСКОВО

Уникален номер на поръчката: 05378-2024-0006

Настоящата процедура за възлагане на обществена поръчка чрез събиране на оферти с обява по чл. 20,  ал. 3, т. 1 от ЗОП се провежда за избор на изпълнител за извършване на строително-монтажни работи на сграда „Контрол на продукция за човешка консумация“, с идентификатор 36110.3329.1, находяща се на територията та на с. Капитан Андреево, общ. Свиленград, област Хасково, в зоната на ГКПП „Капитан Андреево“,  определен с ПМС 181/20.07.2009 г. за обект от стратегическо значение за националната сигурност.  Сградата е предоставена за управление на Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково за целите на официалния контрол, осъществяван от отдел ГИП "Капитан Андреево" при Дирекция "Граничен контрол" в Централно управление на Българска агенция по безопасност на храните. 
Република България, като външна граница на Европейския съюз, има изключителното задължение за извършване на официален контрол при въвеждане на пратки животни и стоки от трети държави, които съдържат живи животни, продукти от животински произход, зародишни продукти, странични животински продукти, сено и слама и храни, съдържащи както продукти от растителен произход, така и преработени продукти от животински произход („съставни продукти“), растения, растителни продукти и други обекти, храни и фуражи от неживотински произход, спрямо които се прилагат мерки по засилен официален контрол на ГИП и такива, по отношение на които се прилагат спешни мерки, материали и предмети в контакт с храни, ГМО храни и продукти, както и биологично произведени храни и продукти в преход към биологично производство. Официалният контрол на граничните контролни пунктове при въвеждане на пратките животни и стоки от трети държави на територията на Съюза се осъществява от официални ветеринарни лекари, официални фитосанитарни инспектори и официални инспектори и включва извършването на документални проверки, идентификационни и физически проверки, вкл. вземане на проби за лабораторен анализ при спазване изискванията на пряко приложимото европейско право и национално законодателство, и извършването на лабораторни изпитвания за изпълнението на програмите. Влошеното състояние на сградния фонд затруднява работния процес и създават неудобство както за служителите на БАБХ, така и за преминаващите оператори, извършващи дейности на място на ГКПП „Капитан Андреево“, свързани с прилагането на Регламент (EС) 2017/625 на Европейския парламент и на Съвета от 15 март 2017 година относно официалния контрол и другите официални
дейности, извършвани с цел да се гарантира прилагането на законодателството в областта на храните и фуражите, правилата относно здравеопазването на животните и хуманното отношение към тях, здравето на растенията и продуктите за растителна защита.

Таг: метална конструкция

URL: https://app.eop.bg/today/398004

Безплатен тест

Регистрирайте се и се убедете сами в предимствата за Вас. 14 дневен достъп до интересуващите Ви обществени поръчки, напълно безплатно!

Регистрирайте се
ТЪРГОВЕ ОТ
ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД